Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bitwise CIO voorspelt: Enorme stijging in Bitcoin koers aanstaande

Bitcoin kan weleens op het punt van een nieuwe koersexplosie staan als we Matt Hougan van Bitwise mogen geloven. De Chief Investment Officer (CIO) van de fondsbeheerder zegt dat zijn focus momenteel ligt op een aantal statistieken wat betreft Bitcoin opties en de nieuwe Spot Bitcoin ETFs.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Het is volgens Matt Hougan helemaal niet vreemd dat de Bitcoin koers momenteel daalt.

Zijn visie op de daling is echter anders dan die van de meeste mensen. “De Bitcoin koers daalt niet vanwege de ETF-verkopen, want op dit moment is er inclusief Grayscale sprake van een netto-instroom voor de Spot Bitcoin ETFs”, aldus Hougan.

Volgens de CIO van Bitwise zijn deze dalingen het gevolg van verwachtingen. De markt dook voor de lancering van de ETFs vol op Bitcoin, met de verwachting dat de koers daarna zou exploderen.

Die explosie bleef uit en daar probeert men nu allemaal redenen voor te vinden. Het narratief rondom Grayscale springt dan logischerwijs omhoog, maar onder de streep halen de ETFs meer Bitcoin binnen dan ze verkopen.

Dat zou dus betekenen dat ze netto een positief effect op de koers hebben. In die zin heeft Hougan dus gelijk dat het dalen van de Bitcoin koers niet het gevolg is van de prestaties van de ETFs, maar vanwege de verwachtingen die mensen daaraan verbonden.

Spot Bitcoin ETFs zijn niet de markt

Het is belangrijk om te begrijpen dat de Spot Bitcoin ETFs niet “de markt” vertegenwoordigen.

Ze zijn nu een relatief groot stuk van de taart, maar Bitcoin bestaat niet alleen uit de ETFs. Het kan gebeuren dat de Bitcoin koers daalt, terwijl de Spot Bitcoin ETFs een netto-instroom zien; zo deelt ook ETF-expert James Seyffart op Twitter.

De negende handelsdag was wat minder succesvol voor de Spot Bitcoin ETFs. BlackRock wist slechts 66 miljoen dollar aan Bitcoin binnen te halen, waardoor de totale groep vanwege de uitstroom bij Grayscale op een netto-uitstroom van 158 miljoen dollar komt.

De volumes beginnen wat te dalen en langzaam maar zeker gaan we zien wat de “standaard” dagelijkse stroom zal worden voor de Spot Bitcoin ETFs. Voor nu blijft het lastig om daar iets over te zeggen door de verkopen van Grayscale.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales