bitcoin etf
Bitcoin

Bitwise CIO: Volgend jaar wordt nog beter voor Bitcoin ETFs

Matt Hougan denkt dat de reis van Bitcoin om een mainstream asset-klasse te worden er eentje is van meerdere jaren. Hougan is de Chief Investment Officer (CIO) van Bitwise Asset Management, uitgever van één van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Hij noemt de lancering daarvan in januari 2024 de “geboorte van een nieuwe asset-klasse.”

Hougan vergelijkt Bitcoin met goud

Natuurlijk komt snel in het interview ook de vergelijking met goud weer om de hoek zetten.

“Ik denk dat de juiste analogie om te maken de goedkeuring van de originele goud ETF in 2004 is. Wat ik hier interessant vindt, is dat het één van de meest succesvolle ETF-lanceringen ooit was en 1,5 miljard dollar aan kapitaal ophaalde in 2004.

Maar wat denk je? In 2005 haalde de goud ETF meer dan 3 miljard dollar op, in 2006 ging het om meer dan 4 miljard dollar en in 2007 zelfs om meer dan 5 miljard dollar.

De goud ETF bleef jaar na jaar bouwen en dat is wat weinig mensen zich realiseren over deze ETFs. Dit was een gigantisch eerste half jaar, maar ik denk dat de tweede helft nog weleens groter kan zijn en ik denk dat volgend jaar nog groter kan worden”, aldus een zeer optimistische Matt Hougan in gesprek met CNBC.

Goud was een niche asset

In het jaar 2004 was goud volgens Hougan nog een niche asset, die moeilijk was om te kopen en niet in veel mainstream portfolio’s te vinden was.

Ergens is dat logisch, want je moest goud natuurlijk fysiek kopen voordat de ETFs op de markt kwamen. Er waren waarschijnlijk niet zoveel producten die je kon kopen om exposure te krijgen op goud.

Matt Hougan is dus zeer optimistisch over de jaren die voor ons liggen met de Bitcoin ETFs. Verder claimt hij dat de ETF-stromen behoorlijk stabiel zijn geweest, ongeacht de Bitcoin koers.

Wat denken jullie? Betekenen de ETFs daadwerkelijk de doorbraak van Bitcoin op het financiële wereldtoneel of is daar nog meer voor nodig?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers afgewezen op $65.000, $160 miljoen geliquideerd
Handelslegende: Bitcoin koers kan 400% stijgen ten opzichte van goud in 2025
Kamala Harris spreekt zich eindelijk uit over crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen