crash
Bitcoin

Bitwise CIO voorspelt ‘onverwachte crisis’ voor Bitcoin

Matt Hougan, de Chief Investment Officer (CIO) van Bitwise, zegt dat Bitcoin binnenkort te maken krijgt met een “onverwachte crisis.” Je zou zeggen dat een crisis niet helemaal meer “onverwachts” komt als Hougan deze nu al kan voorspellen, maar laten we eens in zijn verhaal duiken.

Een onverwachte crisis voor Bitcoin?

In gesprek met de Insightful Investor op YouTube zegt Hougan dat Bitcoin nu stabiel genoeg is om als store of value overwogen te worden. Daarmee zou Bitcoin dezelfde functie als bijvoorbeeld goud vervullen.

Volgens Hougan volgen assets die als store of value fungeren een vast patroon. Dat patroon bestaat in de kern uit het afnemen van de volatiliteit, terwijl de prijs (in fiatgeld gemeten) stijgt.

“Ik zou beargumenteren dat Bitcoin op het punt is gekomen waarop het voldoende stabiel is om gebruikt te worden als store of value. Als je naar COVID kijkt, dan is de Amerikaanse dollar sindsdien 25% van zijn waarde verloren.

Bitcoin is sinds dat moment met 800% gestegen. Het is eigenlijk best een goede store of value. Mensen vergeten dat zelfs goud behoorlijk volatiel is. Bitcoin is iets volatieler dan goud, maar daar staat ook een grotere potentiële waardestijging tegenover”, aldus Hougan.

Volgens Hougan gaat het investeren in Bitcoin net zo saai worden als investeren in goud. Maar een belangrijk punt dat hij daarna maakt is dat je een store of value niet zomaar uit het niets kunt maken, die dan ook nog eens meteen helemaal stabiel is.

En die crisis dan?

Tot nu toe klinkt het nog niet alsof Bitcoin echt een onverwachte crisis te wachten staat. Later in het interview blijkt dat het helemaal niet over een onverwachte crisis voor Bitcoin gaat.

“Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Bitcoin, maar ik weet niet hoe snel alles gaat gebeuren. De uitslag van de Amerikaanse verkiezingen gaan daar ook op invloed van zijn.

Wat mensen gaan doen als het gaat om schulden en tekorten (van overheden) zal beïnvloeden hoe snel alles gaat. Onverwachte crises zullen ook de Bitcoin koers beïnvloeden.

Als dit een techbedrijf in de vroege levensjaren zou zijn, dan zou het als een Series A Technologie bedrijf zijn, dat iedere seconde een prijs heeft”, aldus Matt Hougan. Terwijl een techbedrijf in de vroege fase normaal gesproken natuurlijk niet op de beurs verhandeld wordt; en dus geen vloeiende marktwaarde heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’