Qatar bitcoin
Bitcoin

Bizar: Qatar op het punt om $500 miljard te investeren in Bitcoin

Een sensationeel gerucht doet momenteel de ronde. Er wordt beweerd dat een vooraanstaand vermogensfonds in Qatar overweegt om een gigantische som van $500 miljard te investeren in Bitcoin (BTC).

Mocht dit gerucht waarheid blijken, zou dit een enorme impact hebben op de cryptocurrency-markt. Zo’n investering zou namelijk de marktkapitalisatie van Bitcoin bijna verdubbelen, wat een aanzienlijke verschuiving in de digitale valutamarkt zou betekenen.

Gerucht over monumentale Bitcoin-investering

Het gerucht over een mogelijke investering van $500 miljard in Bitcoin door een Qatarees vermogensfonds kreeg tractie na een post van Max Keiser, een prominente Bitcoin-voorstander. Ondanks dat dit gerucht onbevestigd is, impliceert het een monumentale investering in de cryptocurrency. Met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $820 miljard voor Bitcoin, zou een dergelijke investering van het Qatarese fonds ongeveer 60% van Bitcoin’s totale marktkapitalisatie vertegenwoordigen, en 31% van de gehele cryptomarkt.

Indien dit enorme investeringsbedrag werkelijkheid wordt, kan dit een directe en explosieve impact op de Bitcoin-koers hebben. Het zou de potentie hebben om de Bitcoin-prijs naar een nieuwe all-time high (ATH) te stuwen, een historisch moment in de cryptogeschiedenis markerend. Hoewel de focus van de investering op Bitcoin ligt, zou het positieve sentiment waarschijnlijk overslaan naar de bredere cryptomarkt, met mogelijke prijsstijgingen van andere grote cryptocurrencies als gevolg. Dit zou de aanvang van een nieuwe bullmarkt kunnen betekenen.

Institutionele beleggers blijven Bitcoin kopen

De belangstelling van institutionele beleggers in cryptocurrency is duidelijk te zien aan de instroom in crypto-producten gedurende de laatste 10 weken. In deze periode was er een constante groei, met een totale instroom van $1,76 miljard. Bitcoin is het populairst onder institutionele beleggers, met een recente instroom van $133 miljoen in slechts één week.

Ethereum (ETH) staat op de tweede plaats met een instroom van $31 miljoen. Opmerkelijk is ook de aanzienlijke investering in multi-asset crypto-producten en specifieke munten, zoals Solana (SOL) en XRP. De grootste investeringen zijn afkomstig uit Canada, Duitsland en de Verenigde Staten, landen met geavanceerde financiële markten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk