Ripple daalt, xrp daalt
Ripple

Bizarre XRP transactie van $15 miljard wekt bezorgdheid bij Ripple Community

Op 14 januari werd een opmerkelijk grote transactie waargenomen op het XRP-netwerk. Hierbij ging het om de verplaatsing van meer dan 25 miljard munten, met een geschatte totale waarde van bijna $15 miljard. Het meest opvallende aan deze transactie is dat deze bijna de helft van het totale circulerende aanbod van XRP betreft.

De transactie werd uitgevoerd vanaf een onbekend adres naar Bitfinex, een bekende cryptocurrency exchange. Dit roept vragen op over hoe zo’n transactie heeft kunnen plaatsvinden en wat de mogelijke implicaties zijn voor XRP.

Deze gigantische transactie werd aanvankelijk opgemerkt door Whale Alert, zoals gerapporteerd in een tweet van Tom Crown.

Een grote fout

Kort na de melding van de enorme transactie op het XRP-netwerk, maakte het Whale Alert-account bekend dat er sprake was van een fout. Op het moment van publicatie veroorzaakte dit bericht echter aanzienlijke onrust. Gebruikers binnen de XRP-gemeenschap uitten hun zorgen over een mogelijke inbreuk op de veiligheid en integriteit van het netwerk, wat potentieel kon leiden tot een totale instorting van de XRP-koers. Whale Alert gaf later aan dat de transactie verkeerd was geïnterpreteerd, wat betekent dat de transactie in werkelijkheid niet heeft plaatsgevonden.

Paolo Ardoino, de CEO van Tether, suggereert dat deze misinterpretatie het gevolg was van een poging tot een aanval op Bitfinex, bekend als de Partial Payments Exploit. Hoewel deze aanval mislukte, leidde het toch tot de foutieve rapportage door Whale Alert over de vermeende transactie. Naast Bitfinex had de aanvaller ook andere beurzen in het vizier. Bitstamp ontving bijvoorbeeld een transactie van ruim 26 miljoen XRP, die door het handelsplatform terecht als vals werd geïdentificeerd.

XRP koers blijft stabiel

De XRP koers wist stabiel te blijven te midden de chaos van deze absurde transactie. De prijs blijft schommelen tussen $0,57 en $0,60. Desondanks blijft de altcoin het wat lastig hebben de afgelopen weken. In de laatste twee weken is de XRP prijs met 6,5% in waarde afgenomen. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’