Bitcoin

BlackRock bestudeert Bitcoin nog steeds

De top cryptocurrency Bitcoin (BTC) is de afgelopen week op en neer gegaan. BlackRock, dat $9 biljoen aan assets beheert, neemt hier nota van.


Blackrock toont interesse in Bitcoin

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, bestudeert crypto. Echter heeft het volgens rapporten wel gewaarschuwd voor de volatiliteit ervan.

Larry Fink, de CEO van het bedrijf, beheert $9 miljard aan assets. Hij maakte deze opmerkingen tijdens een aandeelhoudersvergadering, precies zeven dagen nadat Bitcoin de ergste terugval in de geschiedenis had geleden. Vorige week, op een dag die “Black Wednesday” werd genoemd, daalde Bitcoin met 30% in 24 uur en verloor de hele cryptomarkt meer dan $500 miljard.

Fink waarschuwde investeerders dat het te vroeg was om te weten of crypto valuta’s zoals Bitcoin “slechts een speculatief handelsinstrument” waren. Zo blijkt uit een rapport van Reuters op woensdag. Hij voegde eraan toe dat broker-dealers degenen waren die het grootste rendement haalden uit de volatiliteit van crypto’s. De CEO vertelde de aandeelhouders ook dat BlackRock de evolutie van crypto assest heeft gevolgd. Hij zei naar verluidt:

“We bestuderen wat het betekent, de infrastructuur, het regelgevingslandschap.”

Op basis van zijn opmerkingen lijkt Fink ervan overtuigd dat crypto een rol zou kunnen spelen als een langetermijninvestering. Net als dat het geval was bij goud.


Bitcoin kan een geweldige assetklasse worden

Vorige maand zei Fink dat hij ‘gefascineerd’ was door Bitcoin. Daarnaast zei hij dat het een ‘geweldige assetklasse’ zou kunnen worden. De CEO, die meer dan $1,1 miljard waard is, heeft een lange weg afgelegd sinds 2017 toen hij Bitcoin een “index van het witwassen van geld” noemde.

BlackRock heeft nu een deel van zijn fondsen blootgesteld aan Bitcoin. Het bedrijf heeft een belang van 15,24% in MicroStrategy, het cloudsoftwarebedrijf dat wordt geleid door Bitcoin aanhanger Michael Saylor. MicroStrategy heeft nu meer dan $4,2 miljard aan crypto valuta op zijn balans staan.

De in New York City gevestigde multinational toonde in maart via een SEC aanvraag aan dat het Bitcoin futurescontracten had verhandeld van de Chicago Mercantile Exchange. Vorig jaar zei Rick Rieder, de CIO van BlackRock, dat Bitcoin goud zou kunnen overtreffen. Bovendien zei hij dat Bitcoin hier is om te blijven. Hij verwacht niet dat het bedrijf de crypto valuta gaat opkopen. Het lijkt erop dat het bedrijf wat meer stabiliteit van de Bitcoin markt nodig heeft voordat het zijn investeerders er direct aan blootstelt.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?