blackrock
Bitcoin

BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen

Voor het eerste in zijn korte geschiedenis moest de Bitcoin ETF van BlackRock een uitstroom opschrijven. Er stroomde gisteren voor 37 miljoen dollar aan Bitcoin uit het fonds van BlackRock, terwijl de Bitcoin ETFs in totaal 526,8 miljoen dollar aan uitstromen voor hun kiezen kregen.

Dat zijn pijnlijke cijfers voor Bitcoin die komen op het moment dat de koers zwaar onder druk staat.

Wie was de grote boosdoener?

De grootste uitstromen kwamen gisteren opvallenderwijs niet op naam van Grayscale, maar op die van Fidelity. In totaal zag de Bitcoin ETF van Fidelity gisteren een uitstroom van 191,1 miljoen dollar.

Op de tweede plaats kwam Grayscale met een uitstroom van 167,4 miljoen dollar. Met het totaal van ruim 500 miljoen dollar aan uitstromen hadden we een record-dag te pakken voor de Amerikaanse Bitcoin ETFs, maar helaas geen positieve.

ARK 21Shares en Franklink zagen uitstromen van 98,1 en 13,4 miljoen dollar. Deze uitstromen komen in een week waarin de Bitcoin koers met 10,7 procent daalde.

Wat dat betreft helpen de ETFs Bitcoin niet mee om een bodem te vinden. Volgens Nate Geraci is dit overigens niet meteen een punt van zorg, want de grootste Goud ETFs zagen dit jaar uitstromen van 1 en 3 miljard dollar.

Normale gang van zaken

James Seyffart, de ETF-expert van Bloomberg, claimt dat uitstromen nu eenmaal bij een normale markt horen. De Bitcoin ETFs opereren volgens Seyffart nog altijd zoals ze dat zouden moeten doen.

“Instromen en uitstromen zijn onderdeel van de norm in het leven van een ETF”, zo schrijft Seyffart op Twitter.

Het sentiment begint nu heel negatief te worden rondom Bitcoin, maar dat zijn ook vaak de momenten waarop de koers weer kan omdraaien. Op het moment dat het sentiment niet negatiever kan, hebben de meeste mensen hun Bitcoin immers wel verkocht.

Althans, de mensen die zich daartoe laten overhalen als er sprake is van hevige koersdalingen. Niet iedere Bitcoiner laat zich immers afschrikken door koersdalingen, anders waren er geen investeerders meer over geweest in deze volatiele markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten