blackrock
Bitcoin

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, publiceerde een onderzoekspaper waarin het Bitcoin evalueert als diversificatie-middel voor portfolio’s. De titel van het paper geeft al een deel van de positieve conclusie weg: “Bitcoin: een unieke diversificator.”

Bitcoin is een unieke diversificator

In het onderzoekspaper analyseert BlackRock onder andere de opkomst van Bitcoin over de afgelopen 15 jaar en analyseert het de unieke eigenschappen van de digitale munt, ook in vergelijking met andere asset-klassen.

Uiteraard komen daarbij de gigantische rendementen van Bitcoin onder de loep te liggen. Maar BlackRock legt de focus met name op de unieke eigenschappen van Bitcoin, die vaak compleet tegenovergesteld zijn aan die van traditionele assets.

Ondanks de volatiliteit wist Bitcoin alle andere grote asset-klassen ter wereld achter zich te laten en ziet BlackRock de digitale munt als een potentiële bescherming tegen wereldwijde monetaire en geopolitieke instabiliteit.

Bij de unieke eigenschappen van Bitcoin hoort onder andere de maximale supply van 21 miljoen eenheden. Daarmee is Bitcoin de enige store of value ter wereld met een absoluut gelimiteerde supply. Bitcoin is te ontdekking van absolute (digitale) schaarste.

Lage correlatie met traditionele financiële assets

Daarbij wijst men bij BlackRock op de lage correlatie van Bitcoin met traditionele financiële assets.

Natuurlijk beweegt de Bitcoin koers in tandem met die van andere risico-assets, maar over het algemeen zijn de rendementen van BTC altijd vele malen hoger geweest. Daardoor komt de gemiddelde correlatie van Bitcoin met de S&P 500 redelijk laag uit.

In die zin lijkt Bitcoin een beetje op goud en trekt het zijn eigen plan. Precies dat is natuurlijk een reden waarom Bitcoin een handige asset kan zijn voor de diversificatie van portfolio’s.

Daarbij werkt het systeem van Bitcoin natuurlijk onafhankelijk van het bankensysteem, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw BTC ineens niet meer beschikbaar is, zoals bij een bankrekening in theorie altijd kan gebeuren.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins