BlackRock
Bitcoin

BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, beschouwt Bitcoin voortaan als een wereldwijd monetair alternatief. Deze opvallende verschuiving werd onthuld door Jay Jacobs, hoofd van thematische en actieve ETF’s bij BlackRock, tijdens een recente conferentie over digitale activa.

In zijn presentatie benadrukte Jacobs de unieke eigenschappen van Bitcoin, die het onderscheiden van traditionele financiële activa zoals goud en Amerikaanse staatsobligaties.

Bitcoin als alternatief voor traditionele activa

Tijdens de presentatie werd Bitcoin vergeleken met Amerikaanse staatsobligaties en goud. Waar de geldhoeveelheid van traditionele valuta zoals de Amerikaanse dollar kan fluctueren, wordt Bitcoin gezien als een activum met een vaste, beperkte voorraad. Hoewel goud en staatsobligaties ook als relatief stabiel worden beschouwd, blijft de volatiliteit van Bitcoin momenteel hoger dan die van deze traditionele activa.

Een ander opvallend punt is de korte geschiedenis van Bitcoin vergeleken met de lange track records van goud en obligaties. Toch benadrukt BlackRock dat Bitcoin, net als goud, een gedecentraliseerde waardeopslag is. Dit onderscheidt het van traditionele fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar.

Bitcoin als diversificatiemiddel

BlackRock benadrukte ook dat Bitcoin nauwelijks gecorreleerd is met de aandelenmarkt, wat het een aantrekkelijk instrument maakt voor portfoliodiversificatie, ondanks de hoge volatiliteit. Het bedrijf ziet dat de volatiliteit van Bitcoin in de loop der tijd afneemt, wat wijst op een toenemende volwassenheid van de cryptomarkt. Hierdoor kan zelfs een kleine allocatie van Bitcoin in een traditioneel portfolio zorgen voor verbeterde rendementen en risicomaatstaven.

Toename van institutionele adoptie

BlackRock’s analyse liet zien dat portefeuilles met een allocatie van 1% tot 5% in Bitcoin betere rendementen kunnen behalen, ondanks de hogere volatiliteit. Hogere Bitcoin-allocaties bieden weliswaar hogere potentiële winsten, maar kunnen ook voor grotere schommelingen in het risicoprofiel zorgen.

Met deze stap zet BlackRock een belangrijke beweging richting de integratie van Bitcoin in traditionele financiële systemen. Naarmate meer institutionele spelers Bitcoin omarmen als een levensvatbaar alternatief voor traditionele activa, kan dit de kloof tussen cryptocurrency en traditionele markten verder verkleinen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000
Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans
Analist: Bitcoin koers op weg naar all-time high bij doorbraak van cruciale weerstand
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem