blackrock
Bitcoin

BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren de nieuwe week positief ingeluid met een bescheiden instroom van $12,8 miljoen. Het markeert de derde achtereenvolgende handelsdag aan instromen, wat alweer een tijdje geleden is sinds dit is neergezet.

BlackRock’s IBIT-fonds eindigde gisteren weer eens in de plus, wat zelfs nóg langer geleden was. 

BlackRock’s BTC-fonds eindigt dramatische reeks

Gegevens van Farside Investors laten zien dat BlackRock’s IBIT-fonds gisteren het meeste kapitaal binnenhaalde. Om precies te zijn hengelde ‘s werelds grootste vermogensbeheerder $15,8 miljoen aan nieuw kapitaal binnen. Fidelity, Franklin Templeton en VanEck volgden met netto-instromen rond de $5 miljoen.

Met het recente resultaat heeft BlackRock een einde gemaakt aan zijn slechtste reeks sinds de ETF-lancering. Al sinds 26 augustus (maar liefst dertien handelsdagen) wist de Wall Street-grootmacht namelijk geen kapitaal op te halen. Tot twee keer toe eindigde BlackRock zelfs in het rood: op 29 augustus verloor het IBIT-fonds $13,5 miljoen en op 9 september stroomde er $9,1 miljoen uit het fonds. 

Sinds de beursintrede op 11 januari was BlackRock pas één keer eerder geteisterd door uitstromen: op 1 mei stroomde er namelijk $36,9 miljoen uit het fonds.

Grayscale’s GBTC-fonds, dat bijna iedere handelsdag krimpt, was de enige die gisteren kapitaal zag verdwijnen. $20,8 miljoen welteverstaan.

De laatste keer dat de Bitcoin ETF’s ten minste drie handelsdagen op rij positief wisten te eindigen, was eind augustus. Tussen 15 – 26 augustus werden nog acht achtereenvolgende dagen in het groen afgesloten. Desalniettemin markeert het resultaat van gisteren een enorm contrast met vorige week vrijdag, toen $263 miljoen werd verwelkomd.

Bitcoin-fondsen schitteren, dit is waarom

Eerder vandaag kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de Bitcoin ETF’s vorige week een sleutelrol hebben gespeeld in de grote kapitaalinstroom bij de wereldwijde crypto-beursproducten.

Om precies te zijn haalden de Amerikaanse Bitcoin ETF’s vorige week $388,1 miljoen op. Alle crypto-fondsen tezamen eindigden de week met $436 miljoen in de plus, na een verlies van $1,2 miljoen in de twee weken ervoor.

Volgens crypto-beursfondsaanbieder CoinShares was de sterke instroom aan het einde van de week te wijten aan de toenemende verwachting voor een agressieve renteverlaging van 0,50% van de Amerikaanse centrale bank (die morgen naar buiten treedt met een nieuw rentebesluit).

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’