ethereum, ether, stijgt
Ethereum

BlackRock’s Ethereum ETF behaalt mega mijlpaal van $1 miljard

De Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF) van BlackRock heeft een grote mijlpaal behaald. Het fonds heeft namelijk de $1 miljard aan beheerd vermogen gepasseerd. Het is de eerste Ethereum ETF die deze magische grens passeert, en het heeft hier slechts iets meer dan twee maanden voor nodig gehad.

$1 miljard aan beheer vermogen

BlackRock’s iShares Ethereum Trust ETF (ETHA) is al vanaf de eerste handelsdag op 23 juli het best presterende Ethereum-fonds. Grayscale’s ETHE-fonds is daarentegen de grootste van allemaal. Dit fonds was voor de ETF-goedkeuring echter al enkele jaren verhandelbaar als gesloten trustfonds. Een oneerlijke voorsprong dus wat dat betreft.

BlackRock’s ETHA-fonds is hard op weg om zich in de toekomst te kronen tot grootste Ethereum ETF op de markt. Voor nu kan het in ieder geval vieren dat het een kapitaal van $1 miljard heeft behaald. Het is de tweede nieuwe ETF die dit heeft bepaald. Eerder lukte dit de Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) ook al. Echter ontving dit fonds 10% van de activa van zijn oudere ETHE-fonds bij de lancering, wat overeenkwam met meer dan $1 miljard. Wederom geen eerlijke vergelijking dus.

De afgelopen week was een sterke week voor BlackRock’s Ethereum-fonds. In totaal heeft ‘s werelds grootste vermogensbeheerder $95,5 miljoen aan nieuw kapitaal ontvangen. Dit is echter niet de beste week tot dusver: tot drie keer toe heeft het fonds hogere instromen gezien op een wekelijkse basis.

Al geruime tijd  zag BlackRock, en eigenlijk geen enkel fonds, maar amper geld binnenstromen. Het resultaat van vorige week is dan ook als een grote opluchting onthaald. 

BlackRock’s ETHA-fonds heeft $1.135,1 miljard aan kapitaal verwelkomt sinds de lancering, zo laten gegevens van Farside Investors zien. Dat bedrag plaatst het fonds van BlackRock in de top 20% van de meer dan 3.700 ETF’s die beschikbaar zijn op de Amerikaanse markt, volgens Nate Geraci, voorzitter van The ETF Store. 

Ethereum ETF-ommekeer begonnen?

Vorige week was de eerste keer sinds de beursintrede dat de Ethereum ETF’s een gezamenlijke instroom zagen. Om precies te zijn haalden de negen fondsen $84,5 miljoen binnen, na zes achtereenvolgende wekelijkse uitstromen.

Drie van de vijf handelsdagen sloten positief af. Hoewel het nog te vroeg is om van een definitieve trendommekeer te spreken, biedt dit een veelbelovend begin. De geldstromen naar Ethereum-fondsen hangen nauw samen met het bredere sentiment op de cryptomarkt, dat de afgelopen weken flink verbeterd is. Veel investeerders tellen met vertrouwen af naar de verwachte bullmarkt. 

Mochten we daadwerkelijk een goed vierde kwartaal krijgen zoals we in het verleden ook vaak gezien hebben, dan kunnen de Ethereum-fondsen bakken met kapitaal hun kant op zien komen. Wellicht dat de koers van Ethereum dan ook een vergelijkbare rally tegemoet ziet als bitcoin na zijn ETF-introductie in januari. 

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Cardano-oprichter Charles Hoskinson noemt Ethereum een ‘dictatuur’
Vitalik Buterin ziet groot probleem voor Ethereum
Cruciale dag voor de cryptomarkt: $7,7 miljard aan derivaten loopt vandaag af
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen