Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Blockchain-app ingezet om veiligheid van passagiers te waarborgen

Een nieuwe applicatie is ontwikkeld met behulp van de blockchain-technologie waarmee veilige internationale reizen mogelijk moeten worden. De blockchain-app wordt allereerst ingezet op het Changi Airport in Singapore, waardoor alle passagiers op dat vliegveld hun COVID-19-status moeten verifiëren voordat ze aan boord mogen.


Blockchain-App al met succes getest

De blockchain-app is ontwikkeld door AOKPass en International SOS. Volgens de bedrijven is de mogelijkheid om medische dossiers te authenticeren vóór grenspunten van binnenkomst, zoals vliegvelden, een veilige en efficiënte hervatting mogelijk zal gaan maken voor internationale reizen gedurende de aanhoudende wereldwijde CODID-19-pandemie.

Het systeem is al met succes getest door een inwoner van Singapore. Deze inwoner vloog vanuit Japan terugmet Singapore Airlines-vlucht SQ637 heeft namelijk voor het eerst met succes de ICC AOKpass gebruikt om officieel een negatief COVID-19-polymerasekettingreactie digitaal testresultaat te presenteren voor verificatie bij aankomst bij de immigratiebalies van Changi Airport. Hierna mocht de passagier dan ook uiteraard gewoon het vliegtuig in. Naar verluidt is dit de allereerste keer dat een immigratieautoriteit wereldwijd gebruik heeft gemaakt van een op de blockchain gebaseerd digitaal gezondheidscertificaat. Hiermee is het vliegveld in Singapore nu dus de allereerste.

Nu het proefprogramma inmiddels met succes voltooid is, kunnen alle reizigers op het vliegveld nu de ICC AOKpass inzetten om hun COVID-19-testresultaten digitaal te verifiëren. Mochten de passagiers nog eventuele andere medische gegevens hebben, kunnen deze ook direct binnen dezelfde app digitaal geverifieerd worden. Hierdoor hebben de reizigers ten alle tijden een digitaal medisch dossier beschikbaar.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Grote stap vooruit

De digitale versie van het medisch dossier is volgens verschillende bedrijven binnen de reisbranche een grote stap vooruit. Eerder werden namelijk altijd papieren certificaten gebruikt, die na een aantal keer reizen vaak geleden hebben gehad, wat mogelijk voor problemen kon zorgen. Met een digitale versie is dat niet.

Om de passagiers te helpen, is op op verschillende plekken op het Changi Airport immigratiestroken neergezet, waar passagiers hulp kunnen krijgen om hun inloggegevens digitaal te kunnen verifiëren. Mochten ze er niet uitkomen, kunnen ze daar vragen stellen. Zo wordt geprobeerd om een zo eenvoudig mogelijke overstap te laten maken naar de blockchain-app.

Wanneer reizigers vervolgens hun (negatieve) COVID-19-resultaten willen inscannen, kan dit door eenvoudig een unieke QR-code te scannen die vaak meegeleverd wordt. De ICC AOKpass-app verwerkt de gegevens vervolgens automatisch en maakt er een overzicht van die vervolgens getoond kan worden. De testresultaten kunnen tevens wanneer dat noodzakelijk blijkt gedeeld kunnen worden, dit gebeurt tevens door via de blockchain-app een QR-code aan te maken, die vervolgens door bijvoorbeeld iemand bij de immigratiebalie gescand kan worden. Hiermee kan de blockchain-app veilige internationale (vlieg)reizen weer mogelijk maken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten