Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Een onderneming uit Canada heeft zich op de blockchain-technologie gefocust. Via een applicatie die gekoppeld is aan een blockchain, willen ze de Corona-virus-pandemie gaan bestijden in Latijns Amerika.
Emerge, zoals de onderneming heet, is een blockchain-startup dat gevestigd is in Toronto. De app die ze willen gaan lanceren heeft de naam Civitas gekregen en is bedoeld om de lokale autoriteiten in meerdere landen hulp te bieden. Emerge heeft aangegeven dat de app is ontworpen om de veiligheid te verbeteren en om wachttijden in winkels te verminderen. Een manier waarop dit wordt bereikt is door bijeenkomsten in krappe ruimtes te verminderen of te verplaatsen naar ruimtes waar de minimale afstand van 1,5 meter wel kan worden gegarandeerd. Hierop wordt de kans op besmetting door het Corona-virus verkleind.
Ook kunnen de burgers van een regio of land worden gekoppeld aan unieke blockchain-records. Hierdoor kunnen lokale autoriteiten eenvoudig bepalen of deze burgers in aanmerking komen voor vergunningen om bijvoorbeeld hun huis te verlaten. Ook is het mogelijk om de burgers juist verplicht thuis te laten zitten voor een bepaalde tijd, dit bijvoorbeeld als zij symptomen vertonen van het COVID-19-virus. Mochten zij zulke symptomen vertonen, dan kan de app helpen om te bepalen op welke dagen zij het veiligste zijn om hun huis te verlaten voor essentiële zaken. Hierbij kan gedacht worden aan voedsel, drinken en medicijnen.
(Latijns) Amerika wordt hard getroffen door het Corona-virus. In Honduras is sinds half maart bijna een derde van de bevolking in lockdown, wat in dit geval neerkomt op zo’n 3 miljoen mensen. Het grootste aantal personen in lockdown zitten in de hoofdstad Tequcigalpa. Mochten zij ervoor kiezen om de quarantaine regels te schenden, kunnen zij hoge geldboetes ontvangen.
Artsen in het gebied hebben extra bevoegdheden gekregen om symptomen van het virus op te sporen en eventuele opmerkingen over de zorg van de patiënten op te nemen. De gegevens worden echter wel goed beveiligd en zijn alleen beschikbaar voor de arts, de patiënt en de zorgverlener.
De blockchain-technologie wordt tijdens deze zware tijden veel ingezet. Hierdoor is de blockchain op een prominente wijze aanwezig in de grote strijd tegen het wereldwijde virus. Dit is dan ook een goed teken voor de blockchain-technologie in het algemeen. Zo komen veel personen op deze manier in aanraking met de technologie en doen zij hier ervaring mee op, wat hopelijk de adoptie van de technologie verder verhoogd.