Cryptocurrency

Cryptocurrency

Blockchain Associatie toont steun voor Kik in SEC-zaak

De Blockchain Associatie, die gevestigd is in de Verenigde Staten (VS), heeft zijn steun getoond aan Kik. Het ICO-project van Kik is inmiddels verzeild geraakt in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).


Geen vergunning volgens SEC

Op 17 april verstuurde de blockchain associatie een brief naar de rechtbank waarin gevraagd werd om de motie van de SEC voor een beknopt oordeel te weigeren. Mocht dit worden gedaan, hoeven vertegenwoordigers van het ICO-project niet voor de rechtbank te verschijnen. De SEC vroeg in maart een samenvattend vonnis met het argument dat zij onbetwist bewijs zouden hebben aangeleverd dat zou aantonen dat Kik ICO-effecten heeft gedistribueerd zonder daar een officiële vergunning voor te hebben.

Volgens de Blockchain Associatie moet de rechtbank echter eerst bepalen of Kik daadwerkelijk zijn ICO heeft verkocht aan geaccrediteerde investeerders was. De brief geeft aan dat:

“Voldoen aan de bestaande vrijstellingen van effecten door contracten te sluiten met geavanceerde geaccrediteerde investeerders, komt neer op een regeling om op een bepaald moment in de toekomst niet-geregistreerde effecten aan het publiek uit te keren.
Het Telegram-besluit behandelt cryptocurrency als op de een of andere manier anders dan elke andere branche. Het volgen van dat besluit zou innovatie op een belangrijk nieuw technologiegebied kunnen ondermijnen en tegelijkertijd een bedrijfstak uitsluiten van dezelfde vrijstellingen van het effectenrecht die uniform zouden moeten gelden.”

Ook zou de SEC verschillen in Kik’s activiteiten volledig negeren en weinig duidelijkheid geven over haar eigen interpretatie van of en wanneer digitale activa daadwerkelijk effecten zijn.


Niet de eerste strijd

Kik voert niet de eerste strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Zo is het ICO-project ‘Opporty’ onlangs in een andere rechtszaak met de SEC beboet voor circa $600.000. Wil jij hier meer over weten? Check dan even dit artikel.

Ook heeft Telegram met zijn GRAM-tokenproject een langlopende rechtszaak met de SEC. In november 2019 vroeg Telegram aan de rechter om de rechtszaak tegen zijn tokenproject te verwerpen. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan eens dit artikel.

Verwacht wordt dat dit ook zeker niet de laatste rechtszaak zal zijn die de SEC wil aanspannen. Naar verwachting zullen zij in de toekomst nog tientallen exchanges en brokers voor de rechter gaan slepen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten