Ripple rechtszaak
Ripple

Blockchain Association schaart zich achter Ripple in strijd met SEC

De in de Verenigde Staten gevestigde Blockchain Association schaart zich achter Ripple Labs in de slepende juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC). De organisatie claimt dat de rechtszaak weleens heel belangrijk kan worden voor de toekomst van de industrie.

Steun voor Ripple Labs

In een zogenaamde Amicus Brief aan de rechter, laat de Blockchain Association weten dat zij van mening zijn dat de SEC zijn boekje te buiten gaat. Volgens de Blockchain Association probeert de SEC op deze manier de interpretatie van de Howey test zo breed te trekken, dat een groot aantal assets wordt aangemerkt als effecten voor de Amerikaanse wet. Een interpretatie van de Howey test die naar de mening van de Blockchain Association veel verder gaat dan hoe de Supreme Court het ooit bedoeld heeft.

De Howey test is een test in de Verenigde Staten om te bepalen of een asset kwalificeert als effect. In grote lijnen is er sprake van een effect als een financieel object een zekere winstverwachting met zich meedraagt. Mocht de XRP tokens van Ripple Labs kwalificeren als effect, dan zou dat grote gevolgen voor het project kunnen hebben. Crypto-beurzen hebben namelijk niet de benodigde licenties om effecten op hun platform te mogen noteren.

Gevaar voor de industrie

De Blockchain Association stelt verder dat de brede interpretatie van de Howey test een gevaar is voor de toekomst van een snel groeiende industrie. “Door deze ouderwetse standaarden toe te passen op een moderne en innovatieve industrie, gaat de SEC zonder goede reden door met het straffen van crypto-bedrijven”, aldus de Blockchain Association in hun verklaring.

Volgens de Blockchain Assocation is het juridische gevecht van Ripple Labs een kans voor de industrie om iets terug te doen tegen de SEC. De komende maanden worden belangrijk voor de rechtszaak, want Ripple Labs CEO Brad Garlinghouse verwacht dat de zaak in de eerste maanden van 2023 tot een einde komt.

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt Ripple (XRP) prijsstijging naar $24
Georgië test CBDC en overweegt samenwerking met Ripple
Ripple CEO onthult XRP-tattoo vlak voor groots feest
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers