Nieuws, Trending

Blockchain heeft nog lange weg te gaan naar institutionaliseringVolgens de onderzoeksvoorzitter bij JPMorgan, Joyce Chang, heeft de blockchaintechnologie nog een lange weg te gaan richting institutionalisering.


Adoptie wordt aangezwengeld

Volgens Cheng wordt de adoptie van de blockchaintechnologie momenteel aangezwengeld door industrieën met zeer specifieke kenmerken. De blockchaintechnologie kan in deze industrieën onmiddellijke verbeteringen brengen. Dit zijn voornamelijk industrieën die nog met omslachtige en oudbollige papiersystemen werken zoals de handelsfinanciering.


Delen van informatie

Een tweede belangrijk gebied is het delen van informatie dat de technologie mogelijk maakt. Volgens JPMorgan loopt Spanje op dit gebied voorop, gevolgd door de effectenbeurs van Australië.Obstakels overkomen

Om tot een volledige institutionalisering te komen moet de blockchaintechnologie nog een aantal grote obstakels overkomen. De grootste obstakels zijn hierbij regelgevingskwesties, gegevensprivacy en beveiliging.


Oplossen kost tijd

Volgens Cheng komt er een grote complexiteit kijken bij het oplossen van deze obstakels. Het oplossen van deze obstakels kan erg veel tijd in beslag gaan nemen. Hierdoor is de technologie momenteel nog erg beperkt tot specifieke use-cases en is de adoptie hiervan nog minimaal.

Toch zien we steeds vaker de blockchaintechnologie terugkomen. Zo heeft IBM onlangs een succesvolle test gehad met een blockchain-verzendin en werd er bekend dat de blockchaintechnologie grote voordelen kan bieden aan huidige betaalsystemen.