Blockchain,, Trending

Blockchain Mobiel ID-systeem op komst

Een aantal grote Zuid-Koreaanse bedrijven zijn gaan samenwerken om in 2020 een mobiel identificatiesysteem te lanceren. Deze zal zijn gebaseerd op de blockchain-techniek om tussenkomst van tussenpersonen te elimineren.


Diverse bedrijven

Diverse grote bedrijven werken samen om dit systeem mogelijk te maken. Onder deze namen vallen onder andere Samsung, SK Telecom, KT, KEB Hana Bank, Woori Bank en meer.

Na de lancering willen de partijen meer (zaken)partners aannemen. Hierbij wordt gedacht aan country clubs, universiteiten, ziekenhuizen, verzekeraars, resorts en meer.


Doel samenwerking

Door de samenwerking willen de betrokken partijen een identiteitssysteem bouwen waar geen tussenpersonen vereist zijn. Individuen en organisaties kunnen hierdoor hun identiteitsinformatie in online transacties controleren.


Opslaan gevoelige gegevens

De nieuwe dienst stelt gebruikers in staat om hun persoonlijke informatie, waaronder gevoelige gegevens zoals registratienummers en bankrekeningnummers op te slaan. Vervolgens krijgen zij de volledige controle over deze gegevens. Hierdoor kan niet zomaar iedereen bij de gegevens komen.


Concurrentie

Door de ontwikkeling van dit systeem gaan de Zuid-Koreaanse bedrijven de concurrentie aan met het Japanse technologieonderzoeksbureau Fujitsue Labatories. Zij hebben een soortgelijk systeem ontwikkeld voor het evalueren van gebruikersreferenties, identiteiten en de betrouwbaarheid bij online transacties.