Blockchain

Blockchain-obligaties vanuit de China Construction Bank slaat nieuwe richting in

De China Construction Bank is wereldwijd de op 1 na grootste bank op het gebied van activa. Eerder hebben zij al obligaties door middel van de blockchain-technologie aangekondigd. Om dit mogelijk te maken werkt de Chinese bank samen met diverse partners uit Maleisië en Singapore. Nu lijken ze toch een nieuwe richting in te slaan.


Allereerste plan voor obligaties

In eerste instantie was het plan om de blockchain van Ethereum (ETH) te gebruiken om vervolgens obligaties op uit te geven. In totaal zou voor $3 miljard aan obligaties worden uitgegeven via deze blockchain, voor zowel individuen als voor bedrijven. Dit plan is echter uitgesteld, zonder hierbij een nieuwe deadline te specificeren.

Inmiddels is bekend geworden dat het team achter deze blockchain-obligaties nog steeds hard aan het werk is om dit toch mogelijk te maken. Toch zijn er een aantal belangrijke factoren nu gewijzigd, ten aanzien van het eerste plan. Een van deze wijzigingen is dat zowel de cryptocurrency exchanges uit Maleisië: ‘Bursa Malaysia’ en de de ‘Lubuan Fianncial Exchange’ vanaf de start betrokken zijn bij de obligaties. Beide exchanges zullen de obligaties tevens via hun platform gaan aanbieden.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Het plan is nu gewijzigd

Het plan zelf heeft ook enkele wijzigingen gekregen. Een van de belangrijkste wijzigingen hierin is dat de blockchain van Ethereum niet meer gebruikt zal gaan worden voor deze obligaties. Alhoewel nog niet bekend is van welke blockchain nu gebruikt gaat worden, heeft het team van de Chinese bank laten weten nu een proof of concept te onderzoeken voor de blockchain-obligaties.

Hiervoor is een speciaal, op de blockchain gericht, team samengesteld. Dit team heeft vervolgens een subsidie ontvangen om onderzoek te doen naar dit proof of concept.

Bij dit proof of concept zijn een aantal belanghebbenen betrokken, waaronder diverse binnenlandse toezichthouders en de ‘Financial Services Authority en Securities Commission’ van Maleisië. Ook zijn 2 banken betrokken bij het proof of concept betrokken.

Volgens de betrokkenen zal de succesvolle samenwerking tussen verschillende fintech-ondernemingen, banken én (financiële) toezichthouders uit de particuliere sector gaan zorgen voor een hogere efficiëntie en transparantie. Ook het gebruik van de blockchain-technologie helpt hier uiteraard veel bij. Gezamenlijk zal gekeken worden naar de ontwikkeling van de volgende fasen van het project. Het is op dit moment helaas nog niet bekend wanneer de blockchain-obligaties officieel gelanceerd zullen gaan worden.