Binance, BNB
Exchange

Blockchain van Binance groeit sterk in vierde kwartaal 2022

Ondanks de bearmarkt in 2022, is de activiteit op de blockchain van Binance in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar sterk toegenomen. Het aantal actieve adressen op de BNB Chain nam in het laatste kwartaal van 2022 met 30 procent toe. Ook het aantal transacties groeide, maar daarbij ging het om een magere 0,2 procent.

actieve adressen bnb

Tegen de trend in

Normaal gesproken zie je tijdens een bearmarkt dat de activiteit op een blockchain gigantisch afneemt.  Wat dat betreft is het zo bijzonder dat de blockchain van Binance in het vierde kwartaal van 2022, het kwartaal waarin de bodem voor Bitcoin werd neergezet, een stijging van 30 procent in het aantal actieve adressen ziet.

“2022 was een tumultueus jaar voor de crypto-industrie […] Ondanks de volatiliteit op de markt, is BNB Chain blijven bouwen met upgrades voor het netwerk en werkt het aan de groei van het ecosysteem,” aldus James Trautman van Messari.

BscScan weet ook te rapporteren dat het aantal dagelijkse transacties op BNB Chain stabiel is gebleven rond de 3 miljoen sinds medio-augustus. De blockchain van Binance zag in 2023 vooral een stijging in transacties met BEP-20 tokens. Op 5 februari lag het aantal op 5 miljoen per dag, wat een stijging van 66 procent markeert sinds het einde van 2022.

All-time high

Het aantal unieke adressen op de BNB Smart Chain bereikte een all-time high van 250 miljoen volgens BscScan. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2022 markeert dat een stijging van 41,3 procent. Volgens Messari ligt die groei vooral in de adoptie van protocollen als het Web3-protocol Hooked en de toename van DeFi-transacties voor het Venus Protocol.

Daarnaast zien we op dit moment weer een stevige stijging in de handel in non-fungible tokens (NFTs) op de marktplaats van OpenSea. Verder is de waarde van de assets binnen de DeFi-protocollen van de BNB Chain met 25 procent gestegen sinds het begin van het jaar.

Volgens de getallen van DeFiLlama zitten er nu voor 6,62 miljoen dollar aan digitale assets in de DeFi-protocollen van de BNB Chain. Zo blijft de blockchain van het grootste beursplatform ter wereld groeien en komt het stap voor stap dichterbij Ethereum.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken