amerika
Blockchain

Blockchain-wetgeving goedgekeurd door Amerikaanse regelgevers

De Digital Taxonomy Act en Blockchain Innovation Act, beide geïntroduceerd door afgevaardigde Darren Soto, zijn met goedgekeurd in het Huis van Afgevaardigden in Amerika.


Blockchain regulatie

De wetten werden eerder deze maand opgenomen in de Consumer Safety Technology Act (H.R. 8128) wat een wetsvoorstel is dat de Consumer Product Safety Commission opdroeg om toepassingen voor AI te onderzoeken. Als het wordt aangenomen, zou het wetsvoorstel stappen ondernemen om het publiek te beschermen tegen oplichting en zal blockchain worden gebruikt om fraude te bestrijden.

De Digital Taxonomy Act geeft de ‘Federal Trade Commission’, de consumenten-beschermings-agentschap, de opdracht om personeel op te leiden en middelen toe te wijzen om misleidende handelingen of praktijken met betrekking tot digitale tokens te identificeren en tegen te gaan.

De wet beschouwt digitale tokens en blockchain als belangrijk voor Amerikaanse innovatie en vraagt de FTC om aanbevelingen om ervoor te zorgen dat de VS concurrerend blijft.

“Als wetgevers is het onze plicht ervoor te zorgen dat Amerika toonaangevend blijft op het gebied van blockchain-technologie”, zei Rep. Soto in een persbericht. “De Digital Taxonomy Act voegt meer duidelijkheid toe aan de jurisdictie voor een sterke markt voor digitale activa in de Verenigde Staten.”


Op weg naar de Senaat

De Blockchain Innovation Act heeft een vergelijkbare benadering van consumentenbescherming. Het vereist dat de minister van Handel overleg pleegt met de FTC en andere instanties om een ​​rapport op te stellen over de voordelen van het gebruik van blockchain-technologie om fraude te bestrijden.

“Blockchain-technologie heeft een ongelooflijk groot potentieel voor innovatie en economische groei”, zei Soto. “Ik ben van mening dat onze regering die groei moet ondersteunen, lichte regelgeving moet vaststellen om zekerheid te garanderen, innovatie moet beschermen, fraude moet stoppen en het gepaste gebruik ervan voor de overheid, het bedrijfsleven en consumenten mogelijk moet maken.”

Blockchain- en cryptocurrency-wetten hebben het moeilijk gehad om door het Congres te komen. Darren Soto heeft meerdere wetsvoorstellen met betrekking tot digitale activa geïntroduceerd.

“De studie die wordt opgelegd door de Blockchain Innovation Act is een startpunt dat bedoeld is om overheidsinstanties de kans te geven aanbevelingen te doen voordat wetsvoorstellen worden aangenomen met een regulerend effect”, zei hij. “Deze aanbevelingen zullen een educatieve functie vervullen voor leden van het Congres en de weg effenen voor actiegerichte blockchain-gerichte wetgeving.” H.R. 8128 zal nu zijn weg vinden naar de Senaat.