Bitcoin bubble
Bitcoin

Bloomberg analist: ‘Bitcoin is onaantastbaar voor wetgevers’

Als je het aan de grondstoffenstrateeg van Bloomberg Mike McGlone vraagt is Bitcoin “onaantastbaar” ondanks de druk van wetgevers op de cryptosector. Daarbij is McGlone van mening dat mensen die geen Bitcoin of crypto in hun portfolio hebben “serieuze sukkels” zijn.

Veiliger dan Ethereum

Tijdens een podcast met Scott Melker zegt McGlone zelfs dat Bitcoin in tegenstelling tot munten als Ethereum niet gestopt kan worden door wetgevers, omdat het meer gedecentraliseerd is.

“Er is zoveel gedoe om wetgevers die druk zetten op de industrie en dat is het punt waar Bitcoin op uitblinkt. Je kunt niets met Bitcoin doen, je kunt het niet stoppen, het is de eerste in zijn soort en onaantastbaar”, zo gaat McGlone verder tegen Melker.

Volgens McGlone is het bijvoorbeeld mogelijk om Ethereum als effect voor de financiële wetgeving aan te merken, maar dat is in het geval van Bitcoin niet mogelijk. Wat dat betreft zit je volgens McGlone helemaal veilig met Bitcoin en moeten we dat met Ethereum nog maar zien.

Aanval op crypto

De crypto-industrie heeft de afgelopen periode een golf van aanvallen moeten weerstaan. Met name de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haalt regelmatig hard uit. Zonder te waarschuwen en zonder overleg sluiten ze momenteel van alles binnen de industrie.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het sluiten van het staking-programma van Kraken of het verbod aan Paxos om nog nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins op de markt te brengen.

Op dit moment is McGlone nog steeds bullish over Bitcoin, maar als er een recessie komt, dan verwacht hij dat we wat neerwaartse koersactie krijgen voor de digitale munt.

“Vanmorgen hadden we een overleg en onze econoom Anna Wang zei dat hij basisscenario is dat we in het derde kwartaal van 2023 een recessie krijgen. De OPEC helpt daaraan mee met hun beslissing om de olieproductie terug te schroeven en dan zijn er nog de renteverhogingen van de Federal Reserve”, zo spreekt McGlone.

Bitcoin nieuws

Glassnode-oprichters: Bitcoin koers van $85.200 voor de zomer
Trump: Ik steun crypto, Biden begrijpt het niet
Zwakke Japanse yen is ‘drama’ voor VS en bullish voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC