Crypto analist
Bitcoin

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas hebben BlackRock en de Bitcoin ETF’s meerdere keren de prijs van Bitcoin gered van een aanzienlijke daling. Hij suggereert dat de betrokkenheid van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, BlackRock, en de groei van Bitcoin ETF’s een belangrijke rol spelen in het voorkomen van grotere prijscorrecties.

BlackRock’s invloed en geruchten over Bitcoin IOU’s

Balchunas’ opmerkingen volgen op geruchten dat BlackRock Bitcoin IOU’s (schuldbewijzen) zou ontvangen van de cryptobeurs Coinbase. Een bekende crypto-analist suggereerde dat BlackRock deze IOU’s zou kunnen gebruiken om shortposities op Bitcoin in te nemen, wat op verschillende momenten tot prijsdalingen zou leiden.

ETF’s beschermen Bitcoin tegen grote verliezen

In een bericht op X (voorheen Twitter) verklaarde Balchunas dat BlackRock en de Bitcoin ETF’s herhaaldelijk hebben voorkomen dat de BTC-prijs “in de afgrond” stortte. Deze opmerking kwam als weerwoord tegen theorieën die suggereren dat traditionele investeerders de oorzaak zijn van elke prijsdaling van Bitcoin. Volgens hem zien veel mensen ETF’s onterecht als zondebok, omdat het moeilijk te geloven is dat de oorspronkelijke HODLers hun Bitcoin zouden verkopen.

Balchunas beweert echter dat het juist deze langetermijnhouders zijn die verantwoordelijk zijn voor de prijsdalingen, en niet de ETF-investeerders. Deze stelling wordt ondersteund door de populaire Bitcoin-analist Ali Martinez, die onthulde dat Bitcoin-miners onlangs meer dan 30.000 BTC in slechts drie dagen hebben verkocht. Dit zou volgens Balchunas aantonen dat de verkoopdruk van binnenuit de Bitcoin-gemeenschap komt.

Bitcoin ETF’s stimuleren prijsstijgingen

Naast het voorkomen van forse prijsdalingen, hebben Bitcoin ETF’s ook een belangrijke rol gespeeld bij de stijging van de BTC-prijs naar een nieuw record van $73.000 in maart van dit jaar. Deze fondsen trokken veel nieuw kapitaal aan, wat de prijs van Bitcoin aanzienlijk deed stijgen. BlackRock heeft daarbij een stevige positie behouden en heeft sinds de lancering van hun ETF in januari slechts drie dagen van netto-uitstroom gekend.

Geruchten over Coinbase en prijsmanipulatie

Er circuleren ook geruchten dat Coinbase Bitcoin IOU’s zou verstrekken aan BlackRock, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de prijsdruk. Crypto-analist Tyler Durden beweert dat Coinbase de grootste koper en verkoper is tijdens kritieke momenten op de markt, wat BlackRock in staat zou stellen de prijs te manipuleren. Volgens Durden zou dit uiteindelijk kunnen leiden tot een correctie of een grote prijsval op de markt.

Coinbase-CEO Brian Armstrong heeft gereageerd op deze beschuldigingen en verduidelijkt hoe ETF’s worden verwerkt en dat alles uiteindelijk on-chain wordt afgehandeld. Armstrong benadrukte dat er geen sprake is van manipulatie en dat alle transacties worden gecontroleerd en openbaar zijn.

Op dit moment schommelt de Bitcoin-prijs rond de $58.000, in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, aanstaande woensdag. Er wordt verwacht dat het huidige rentetarief van 5,25% tot 5,50% zal worden verlaagd.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’