Bitcoin and gold
Bitcoin

Bloomberg-expert verwacht dat Bitcoin in waarde zal dalen ten opzichte van goud

Bitcoin kan weleens een lastige periode ingaan ten opzichte van meer stabiele (historisch gezien minder risicovolle) assets zoals goud, zo stelt Bloomberg-expert Mike McGlone.

Hoe ver gaat Bitcoin dalen?

Bitcoin maakte recent nog een piek ten opzichte van goud in maart 2024. Dat had uiteraard te maken met de lancering van de ETFs en de enorme sterke periode die Bitcoin destijds doormaakte.

Nu zit Bitcoin al enkele maanden in een lastige periode, waarin besluiteloosheid de boventoon voert. Om die reden zien we de Bitcoin/Goud verhouding langzaam dalen.

Wat overigens ook te maken heeft met een heel sterk jaar voor goud. Want Bitcoin kent onder de streep een prima jaar, met een rendement van ruim 30%, maar goud doet het met ruim 20% ook heel goed.

McGlone denkt dat de daling van Bitcoin ten opzichte van goud kan doorzetten. Hij denkt dat de verhouding uiteindelijk van de huidige 23,0 naar 15,0 gaat zakken. Dat zou een Bitcoin koers van ongeveer 31.500 dollar opleveren.

Waarom gaan we dalen?

De reden waarom Mike McGlone dalingen verwacht voor Bitcoin, is dat investeerders volgens hem wat minder bereid zijn om risico te nemen. Het lijkt erop dat de Amerikaanse economie wat afkoelt, waardoor de angst voor een recessie toeneemt.

Als gevolg daarvan bouwen mensen risico af binnen hun portfolio en dan is Bitcoin logischerwijs één van de eerste assets die (gedeeltelijk) het veld moet ruimen.

Dat zal niet gelden voor de doorgewinterde Bitcoiner, maar voor meer traditionele beleggers is dat nu eenmaal hoe het spelletje werkt. Neemt de kans op economische ellende/volatiliteit toe? Dan halen ze risico(-assets) van tafel.

Op basis van die redenering verwacht McGlone dat Bitcoin vanaf hier nog een stukje gaat dalen ten opzichte van goud. Op het moment van schrijven lijkt Bitcoin zich daar echter even weinig van aan te trekken.

De digitale munt flirt op dit moment (vrijdagavond) met de koers van 60.000 dollar.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’