Bloomberg
Bitcoin

Bloomberg: Vandaag tussen 22:00 en 00:00 zullen alle 11 de Bitcoin ETF’s goedgekeurd worden

Naarmate de deadline voor het besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de spot Bitcoin ETF-aanvragen dichterbij komt, is er sprake van een mengeling van opwinding en verwarring in de crypto-gemeenschap. Deze spanning volgt op een onjuist verspreid ‘fake news’-bericht op dinsdag, waarin beweerd werd dat deze aanvragen al waren goedgekeurd.

‘Vandaag komt er een Bitcoin ETF’

Experts zijn echter van mening dat de langverwachte goedkeuring nu zeer nabij is, wat een keerpunt zou kunnen zijn voor niet alleen de Bitcoin-markt, maar voor de gehele cryptocurrency-industrie.

Eric Balchunas, een vooraanstaande Bloomberg ETF-expert, benadrukt dat deze dag met vertrouwen ‘ETF Goedkeuringsdag’ genoemd kan worden. Het lijkt erop dat alle voorbereidingen getroffen zijn voor een positief besluit door de SEC.

Balchunas voorspelt dat de officiële goedkeuringen voor de spot Bitcoin ETF’s waarschijnlijk tussen 22:00 en 00:00 Nederlandse tijd vandaag aangekondigd zullen worden. De handel in deze ETF’s zal vervolgens op donderdag van start gaan.

Impact op de cryptomarkt

Indien de verwachte goedkeuringen voor Bitcoin ETF’s worden verleend, zou dit een baanbrekende ontwikkeling betekenen voor de gehele financiële industrie. Dit zou de weg vrijmaken voor ‘s werelds grootste vermogensbeheerders om Bitcoin ETF’s aan te bieden. Zo’n stap zou nieuwe investeringsmogelijkheden openen, zowel voor institutionele als particuliere beleggers, en daarmee de status van Bitcoin als een mainstream financieel actief aanzienlijk versterken.

De impact van het goedkeuren van deze ETF’s zou waarschijnlijk verder reiken dan de Bitcoin-markt alleen. Het zou de adoptie en legitimiteit van cryptocurrencies in het algemeen kunnen vergroten, meer investeerders aantrekken, en mogelijk zelfs de toekomst van de crypto-industrie fundamenteel veranderen.

Met de crypto-gemeenschap in gespannen afwachting van het officiële besluit van de SEC over de Bitcoin ETF-aanvragen, is de aandacht gericht op deze regelgevende autoriteit. Iedereen wacht af om te zien of de verwachte goedkeuringen inderdaad zullen worden gerealiseerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

‘Bitcoin is niet alleen maar digitaal goud’
Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli