Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bluntz is bullish, ondanks koersdaling Bitcoin naar $61.700

De pseudonieme analist Bluntz is momenteel behoorlijk bullish over Bitcoin. Volgens Bluntz is Bitcoin namelijk bezig aan de vijfde en laatste opwaartse golf van de zogenaamde Elliott Wave Theory. Die theorie stelt op basis van de psychologie van de massa dat financiële assets zich in vijf bullish golven bewegen.

De vijfde golf van Bitcoin

Van de vijf golven zijn nummer één, drie en vijf de impulsieve bewegingen (grote opwaartse bewegingen) en dienen twee en vier als correctieve periodes.

“Deze weeksluiting was absoluut fantastisch. Met deze weeksluiting is Bitcoin weer helemaal terug in de range. Ik denk dat alle signalen wijzen op een push naar een all-time high en vijfde macro-golf.

Wat de duur betreft zijn de tweede en de vierde golf even lang. Dat is wat we willen zien. De tweede golf duurde 154 dagen en de vierde golf 147 dagen. Wat dat betreft liggen ze in het geval van Bitcoin dus heel dicht bij elkaar”, aldus een optimistische Bluntz.

Volgens de handelaar ziet zijn telling van de golven voor Bitcoin er goed uit op basis van het idee dat de hogere tijdsframes meestal betrouwbare signalen geven. Vooralsnog moeten we het allemaal nog maar zien. Vandaag lijkt de Bitcoin koers het door hem aangewezen pad even niet te volgen met een daling van 3%.

Bitcoin in het rood

Vandaag staat de Bitcoin koers met 3% in het rood en klokken we binnen op 61.800 dollar. Dat is alweer ene stuk lager dan de 64.000 dollar die we dit weekend op de borden zagen. Natuurlijk is er daarmee nog geen man overboord, maar echt positief is het niet voor Bitcoin.

We zien natuurlijk liever dat de koers meteen doorzet, al is het ook niet realistisch om dat te verwachten. Zeker niet als je bedenkt dat de Bitcoin koers van ver heeft moeten komen. Op 5 augustus zat de schrik er immers goed in, nadat Bitcoin naar het niveau van 48.000 dollar wegzakte.

Wat dat betreft zijn we alweer een stevige 30% gestegen en is het sentiment ook behoorlijk optimistisch geworden. De renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank lijken in aantocht en de economie is nog altijd solide.

In die zin voldoen we momenteel aan alle voorwaarden om de bullrun een vervolg te geven in de laatste maanden van 2024.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Europese Centrale Bank verlaagt rente: Hoe reageert de Bitcoin koers?
Nieuwe All-Time High voor Bitcoin in zicht als dit gebeurt
Bitcoin ETF’s halen $39 miljoen op, terwijl koers blijft hangen op $58.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Waarom de grootste XRP-rally ooit op het punt staat te beginnen