crypto punk
NFT

Bodemprijs CryptoPunks passeert voor het eerst in 5 maanden de Bored Ape Yacht Club

De Bored Ape Yacht Club mocht zich lange tijd de grootste en populairste NFT-collectie van de industrie noemen. Op zondag kwam daar voor even verandering in, want de bodemprijs van de CryptoPunks passeerde voor het eerst in 5 maanden die van de Bored Ape Yacht Club.

Bored Apes terug op kop

De opleving van de CryptoPunks ten opzichte van de Bored Apes duurder echter niet lang. Ondertussen hebben de Bored Apes hun koppositie namelijk weer heroverd, waardoor ze praktisch het hele jaar 2022 de grootste zijn geweest. Ondanks dat hebben de CryptoPunks een flinke inhaalslag gemaakt en komen ze steeds dichterbij, met dit weekend dus de korte “flippening” van de collecties.

Als de trend aanhoudt, dan gaan de CryptoPunks de Bored Apes op de lange termijn voorbij. Zover is het echter nog niet, en met de aanstormende Otherside Metaverse van Yuga Labs, de ontwikkelaars van de Bored Ape Yacht Club, heeft de laatstgenoemde nog een stevige troef in handen. Het gaan hoe dan ook een paar leuke maanden worden in de NFT-wereld.

Laat overigens duidelijk zijn dat het inhalen van de Bored Apes door de CryptoPunks zeker niet het gevolg is van een extreme stijging van de Punks. Het is vooral dat de CryptoPunks de afgelopen periode minder verloren hebben dan de Bored Apes, waardoor ze de apencollectie kort voorbijschoten.

Wat zijn de CryptoPunks?

De CryptoPunks zijn ontworpen door de Canadese software-ontwikkelaars Matt Hall en John Watkinson van Larva Labs. De twee lanceerden de collectie al in juni 2017, waarmee het tot één van de oudste collecties van de industrie behoort. NFTs zijn in principe pas sinds 2021 echt in populariteit gestegen, maar op dat moment waren de CryptoPunks al jaren in circulatie.

Voor die tijd viel het qua koersen ook wel mee bij de CryptoPunks. Niemand hield het in de beginjaren voor mogelijk dat mensen in de toekomst tonnen zouden neerleggen om de NFTs uit de respectievelijke collecties op te pikken. Ter vergelijking, de Bored Ape Yacht Club lanceerde “pas” in april 2021 en is ten opzichte van de CryptoPunks echt een jonkie binnen de industrie.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten