Bored ape yacht club
NFT

Bored Ape verkoopt voor bijna 1 miljoen dollar in hart van de crypto-winter

Het is je vast niet ontgaan dat de crypto-markt nog altijd in een diep dal zit. Als er niet snel iets gebeurt, dan wordt het jaar 2022 er eentje om snel te vergeten. Ook voor NFTs was het een zwaar jaar, ware het niet dat er plotseling een Bored Ape Yacht Club NFT werd verkocht voor 963.200 dollar aan Ethereum.

Waar gaat het om?

Het gaat om Bored Ape Yacht Club NFT #232 die gisteren voor 800 Ethereum werd verkocht op de tweedehands markt. Die 800 Ethereum is op het moment van schrijven goed voor ongeveer 963.200 dollar. 

Het gaat om een NFT van verzamelaar Deepak Thapliyal, de CdEO van Web3 cloud-software startup Chain. Die verkocht zijn zeldzame NFT aan de roemruchte verzamelaar Keung, die onder een pseudoniem werkt.

“Bedankt @dt_chain voor de goede deal”, zo twitterde Keung richting Deepak Thapliyal. De meeste Bored Ape NFTs verloren de afgelopen maanden grote hoeveelheden van hun waarde. De Bored Ape die Justin Bieber eerder dit jaar kocht voor 1,3 miljoen dollar aan Ethereum, is nu nog maar 69.000 dollar waard.

Wat maakt deze Bored Ape bijzonder?

In tegenstelling tot de Bored Ape van Justin Bieber, is deze van Keung een stuk zeldzamer. Minder dan 0,5 procent van alle Bored Apes heeft een gouden vacht. Op de ranglijst met 10.000 Bored Apes staat deze op plek 324. Overigens is de verkoper Thapliyal ook een bekende verzamelaar die een record neerzette bij zijn aankoop van een CryptoPunk.

Hier betaalde de ondernemer namelijk 8.000 Ethereum voor, wat destijds een waarde had van 23,7 miljoen dollar. Recent moest hij tot zijn spijt delen dat de meeste NFTs te koop staan, omdat zijn bedrijf Chain hard geraakt is door de problemen bij FTX.

De CryptoPunk waar hij 23,7 miljoen dollar voor moest betalen gaat niet in de verkoop. Later verwijderde hij deze tweets, wat betekent dat hij zich wellicht heeft bedacht. Aan de andere kant maakt het je onderhandelingspositie natuurlijk ook niet sterker als je vooraf zegt dat je ze moet verkopen.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving