NFT Nieuws

Bored Ape Yacht Club NFTs vallen naar laagste koers in 8 maanden tijd

De bodemprijs van Bored Ape Yacht Club NFTs, gemeten in Ethereum, heeft de laagste koers in 8 maanden tijd bereikt. Met name de NFT-markt heeft het lastig om de tractie van 2021 weer terug te vinden en zich te herstellen tijdens de crypto-winter. Het gaat met NFTs om een relatief jonge industrie, die het vertrouwen van de consument nog moet winnen. Dat zien we nu meer dan terug in de koersen van alle collecties.

Bodemprijs van 65,68 Ethereum

De Bored Ape Yacht Club zit sinds het bereiken van de all-time high van 153,7 Ethereum op 1 mei in een dalende trend die ogenschijnlijk geen einde kent. Op het moment van schrijven is de bodemprijs teruggevallen naar 65,68 Ethereum. Wat betekent dat je in theorie een Bored Ape kan kopen voor iets meer dan 100.000 dollar. Voor de gewone man is dat nog altijd een kapitaal voor een afbeelding van een aap. Zeker als je bedenkt dat je voor hetzelfde geld een prachtige basis voor de koop van bijvoorbeeld een huis kunt maken.

Ondanks de enorme daling blijft de Bored Ape Yacht Club de grootste NFT-collectie op basis van de market cap. Die ligt met deze bodemprijs namelijk op 656.800 Ethereum. Om alle Bored Apes tegen deze bodemprijs op te kopen, heb je daarmee ruim 1 miljard dollar nodig. Er is niet alleen maar slecht nieuws voor de Bored Ape Yacht Club, met de Ethereum koers van 1.573 dollar en een bodemprijs van 65,68 Ethereum ligt de dollarkoers namelijk nog altijd hoger dan het dieptepunt van 87.000 dollar van juni 2022.

Speculanten onder druk

Met het vallen van de bodemprijs voor Bored Apes komt een groep speculanten op BenDAO wel flink onder druk te staan. Dit zijn mensen die via een peer-to-peer leenplatform geld hebben geleend om Bored Apes te kopen. Veel van deze mensen komen door de dalende bodemprijs onder druk te staan om hun onderpand te verhogen of hun positie te liquideren. Als er een liquidatiegolf aankomt, dan is het goed mogelijk dat de bodemprijs van Bored Apes nog verder zakt.

BenDAO maakt het voor gebruikers mogelijk om tot wel 40 procent van de bodemprijs van een NFT te lenen om deze te kopen. Als de koers vervolgens zodanig valt, dat de onderpand-leenverhouding onder de 1 terechtkomt, dan plaatst het platform de NFT automatisch in een 48-uur durende veiling. Als de lening binnen die periode niet wordt afgelost, dan verkoopt het platform de NFT in kwestie automatisch aan de hoogste bieder.

NFT nieuws

Nike NFT’s zullen worden toegevoegd aan EA Sports-games
Reddit NFT’s bereikt mijlpaal van $32 miljoen aan totale verkopen
Binance kondigt NFT-leenprogramma aan
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen