Blockchain

Brave Browser leidde mensen om naar eigen affiliate-link

De Brave Browser, bekend om zijn op privacy-gerichte aanpak die tevens advertenties en trackers blokkeert, is betrapt op het toevoegen van eigen partnerschaplinks aan webadressen die door gebruikers worden ingevoerd. Hierbij valt te denken aan handelswebsites zoals Binance en Coinbase.


Eigen affiliate links

Dit viel Twitteraar @Cryptonator1337 op toen hij de website van Binance bezocht. Zo werd hij doorgestuurd naar de affiliate-link van Brave, in plaats van de directe Binance website. Naar verluidt gebeurt hetzelfde bij de website van Coinbase, Ledger en Trezor. Alhoewel dit wellicht onschuldig lijkt door de voordelen die dit met zich meebrengt, zoals de 20% handelskostenkorting bij Binance, geeft dit ook een directe toegang tot de prestatiegegevens van het aangemelde account aan Brave.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Geen toestemming

Dat dit gebeurt is opvallend, want eerder gaf de CEO en tevens mede-oprichter Brendan Eich altijd aan dat zij niets zouden doen zonder toestemming van de gebruiker. Alhoewel Eich aanvankelijk heeft aangegeven dat hij niets mis vindt met het injecteren van dergelijke affiliate-codes zonder toestemming van de gebruiker, bouwt het team nu wel een optie die dit tegengaat. Hiermee lijken ze toch terug te komen op deze enorme statement.

Onlangs bereikte Brave een nieuwe belangrijke mijlpaal: 15 miljoen actieve gebruikers per maand. Hiermee zet de op privacy-gerichte browser de groeicurve flink voort. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.