Nieuws

Brave browser start met uitrol van advertentieprogramma

De Brave-browser is een bekende browser die de manier waarop mensen op internet surfen en met advertenties omgaan flink heeft verandert. Na ruim een jaar van ontwikkeling begint Brave nu met de uitrol van het advertentieprogramma. Het Brave Advertentie proefprogramma is officieel gelanceerd, waarmee ze de manier van het tonen van online advertenties willen verbeteren. De gebruikers van de Brave browser zullen betaald worden in BAT-tokens.

Wat is de Brave browser?

De Brave browser is een internetbrowser die goed wordt ontvangen door haar gebruikers. Het is een browser die in vergelijking met Google Chrome en Mozilla Firefox extreem snel is. Echter is er nog veel werk te verzetten. Één van Brave’s verkoopargumenten was dat je in de browser kunt instellen om advertenties compleet te blokkeren. Ook kun je een persoonlijke whitelist aan maken om reclames van specifieke websites wel te zien of om advertenties te bekijken in ruil voor geld. Dit laatste punt heeft veel aandacht gekregen van haar gebruikers, omdat mensen altijd op zoek zijn naar manieren om geld te verdienen met taken waar ze dagelijks mee bezig zijn.  

Advertentie proefprogramma

Het advertentie proefprogramma is nu gelanceerd door Brave. Hoewel deze functies nog in de testfase zijn en dus nog niet definitief zijn, laat het programma wel zien hoe vanaf dit punt de internet ervaring voor de gemiddelde gebruiker wordt verbeterd. Het in staat zijn om advertenties te bekijken in ruil voor een vergoeding, is en blijft een zeer leuke toevoeging. Gedurende het proefprogramma zien een aantal geselecteerde gebruikers een paar keer per dag een aantal relevante advertenties. Deze advertenties kunnen ze dan bekijken in ruil voor een vergoeding. Brave kan door deze nieuwe ontwikkeling een grote impact hebben in het gebruik van internet.

De gebruikers worden betaalt in BAT-tokens

De gebruiker ontvangt voor iedere reclame dat hij of zij kijkt een vergoeding in BAT-tokens. Deze online tokens zullen verschijnen op de rekening van de gebruikers. Brave verdient zelf zo’n 30 procent commissie aan het aanbieden van deze vorm van adverteren. De gebruikers die de advertenties bekijken krijgen 70 procent van wat de adverteerder betaald. Dit klinkt als heel wat. Toch moet je als gebruiker niet verwachten rijk te worden van het bekijken van de advertenties.

Doorbraak

Al met al is dit een zeer grote en belangrijke doorbraak in het internet gebruik. Hoewel er een grote groep mensen vorig jaar twijfelden of Brave daadwerkelijk het surfgedrag kon veranderen, lijkt het er op dit moment op dat zij hier nu in slagen. Of de Brave browser echter één van de grootste browsers wordt is nog onduidelijk, dit door de sterke concurrentie binnen deze markt.