Ripple, XRP token
Ripple

Breaking: Ripple wint de rechtszaak tegen de SEC

Ripple Labs heeft de rechtszaak in de districtsrechtbank van de Verenigde Staten in het zuidelijke district van New York gewonnen. De rechter Analisa Torres heeft in het voordeel van het cryptobedrijf geoordeeld nadat de Amerikaanse SEC een zaak tegen Ripple heeft aangespannen in 2020.

XRP is geen security

Volgens documenten vandaag zijn ingediend, heeft de rechter een kort geding uitgesproken ten gunste van Ripple Labs, waardoor het Ripple (XRP) token geen security (effect) is.

De SEC-rechtszaak probeerde Ripple te dwingen te stoppen met het aanbieden van zijn XRP-token onder de veronderstelling dat XRP een security was en daarom aanvullende regelgeving vereiste. Gerechtelijke documenten zeggen het volgende:

De motie van gedaagden voor een kort geding wordt TOEGESTAAN met betrekking tot de programmatische verkoop, de andere distributies en de verkopen van Larsen en Garlinghouse, en GEWEIGERD met betrekking tot de institutionele verkoop.

Binnen enkele minuten nadat het nieuws bekend werd, is de prijs van XRP gekatapulteerd van $0,45 naar bijna $0,61. Dit verhoogt het token met ruim 29% in 24 uur tijd.

De zaak tegen Ripple is aan de gang sinds december 2020, toen de SEC Ripple en zijn 2 CEO’s, Brad Garlinghouse en Chris Larsen, aanklaagde wegens beschuldigingen dat het bedrijf een niet-geregistreerde security verkocht.

In de ongeveer 3 jaar daarna heeft de rechtszaak behoorlijk wat dramatische intriges gekend. Hieronder vallen bijvoorbeeld de vrijgave van de “Hinman Documents” en aanhoudend verzet tegen de beschuldigingen van de SEC door Garlinghouse.

Samen met de tastbare beweging die wordt aangetoond door het XRP-token dat op het nieuws pompt, lijkt het algemene sentiment in de crypto-community er een van juichen te zijn. Het is nog niet bekend wat dit voor andere cryptocurrencies betekent.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple CEO Brad Garlinghouse bekritiseert onjuiste berichtgeving over XRP
XRP prijsvoorspelling voor Juli 2024: Twee scenario’s van ChatGPT
Hoe Ripple (XRP) de Amerikaanse centrale bank zou kunnen vervangen
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom
Cardano memecoin daalt met 96% na uitspraak van ADA-oprichter