Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin’s ultieme test: Zal de koers door de laatste weerstand breken?

Als we de pseudonieme analist Cred mogen geloven, dan staan de Bitcoin bears op het punt om verslagen te worden. Cred claimt dat de Bitcoin koers van 64.000 dollar weleens de laatste verdedigingslinie van de bears kan vormen.

Weeksluiting boven de $64.000 nodig

Het is echter niet voldoende voor Bitcoin om “gewoon” boven de 64.000 dollar uit te stijgen. Dat is de afgelopen dagen al een paar keer gelukt. Wat Bitcoin nodig heeft is een weeksluiting boven dat niveau.

Volgens Cred zou een weeksluiting boven de 64.000 dollar betekenen dat Bitcoin overstapt van een bearish naar een bullish marktstructuur. “We hebben tot nu toe alleen maar lower highs gezien op de weekgrafiek. Lokaal zou dit weleens de laatste verdedigingslinie van de bears kunnen zijn […].

Een weeksluiting van 64.000 dollar of meer, idealiter een impulsieve, zou suggereren dat we in een bullish marktstructuur zitten (de eerste in lange tijd)”, aldus Cred.

Cred zegt dat hij in ieder geval een paar scenarios voorziet als Bitcoin erin slaagt om op de weekgrafiek de 64.000 dollar te verslaan. Volgens de analist krijgen we dan een gigantische rally zonder correctie of een correctie na de uitbraak, om vervolgens een higher low te printen.

Je moet een plan hebben

Het kan volgens Cred zijn dat de beren op dit niveau hun verdediging opgeven en de Bitcoin koers naar nieuwe all-time highs explodeert. Om die reden “moet” je volgens de analist een plan hebben.

Zijn collega DonAlt gelooft ook dat Bitcoin bears op het punt staan om zwaar in de problemen te komen. “De bears zijn heel, heel dichtbij een foute keuze hier”, aldus de populaire DonAlt.

Hij verwacht dus ook dat Bitcoin vanaf hier weleens aan een nieuwe koersexplosie kan beginnen. Op dit moment is daar helaas nog geen sprake van en klokt de Bitcoin koers binnen op 63.476 dollar.

Opvallend is dat met name Ethereum op dit moment goed presteert. Over de afgelopen week steeg Ethereum met 13,81% terwijl Bitcoin het met 7,50% moest doen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Goud stijgt tot nieuwe all-time high, wanneer volgt Bitcoin?
Bitcoin koers afgewezen op $65.000, $160 miljoen geliquideerd
Handelslegende: Bitcoin koers kan 400% stijgen ten opzichte van goud in 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen