UK regulatie
Regulatie

Britse regering verwerpt voorstel om crypto als gokken te classificeren

De HM Treasury van het Verenigd Koninkrijk heeft de aanbeveling van het House of Commons Treasury Committee verworpen om cryptohandel als gokken te classificeren en verklaarde dat het het daar “volledig mee oneens” is.

Wetswijziging in mei voorgesteld

Een comité van parlementsleden van verschillende partijen stelde deze wetswijziging voor in mei 2023.

In hun officiële aanbeveling benadrukte de commissie dat crypto-activa “geen intrinsieke waarde” hebben en waarschuwde tegen het reguleren ervan als financiële activa, omdat dit een “halo-effect” zou kunnen creëren dat consumenten misleidt door te denken dat deze activiteit veiliger of beter beschermd is dan het werkelijk is.

Andrew Griffith, de minister van Economische Zaken van de Treasury, reageerde op 19 juli op de zorgen van het comité en verklaarde dat een dergelijke regulering in strijd zou zijn met internationale normen en de handel in crypto-activa in het buitenland zou kunnen stimuleren, terwijl het bepaalde risico’s, zoals marktmanipulatie en ongepaste openbaarmakingen met betrekking tot de handel, niet zou aanpakken.

Vooruitgang op dit gebied is recentelijk wel geboekt

Het rapport stelde verder dat het reguleren van crypto als financiële activa “beter geschikt is om de risico’s van niet-ondersteunde crypto-activa aan te pakken en een kader te bieden voor veilige innovatie.”

De officiële verklaring van de regering benadrukte ook de recente vooruitgang die is geboekt in de regulering van crypto.

Er zijn wetten geïmplementeerd tegen misleidende advertenties en er is vooruitgang geboekt bij het opnemen van crypto en stablecoins in de Financial Services and Markets Bill (FSMB). De FSMB zal naar verwachting eind 2023 in werking treden, aldus de regering.

Het rapport vermeldde ook de Royal Mint NFT, waarbij de voorlopige lancering is geannuleerd, maar het voorstel nog steeds in overweging wordt genomen.

Regulatie nieuws

Sam Bankman-Fried veroorzaakte Bitcoin’s daling van 81% in 2021
Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024
‘Hoge benzineprijzen en stijgende rentekosten meestal voorteken van een recessie’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit