Cryptoqueen
Regulatie

Broer van “Cryptoqueen” Vrijgelaten uit Gevangenis na 34 Maanden

Konstantin Ignatov, de broer van de beruchte Ruja Ignatova, beter bekend als de “Cryptoqueen”, is na 34 maanden gevangenisstraf vrijgelaten. Dit volgt op zijn betrokkenheid bij het OneCoin fraudeplan, dat investeerders maar liefst $4,4 miljard kostte. Ignatov, die fungeerde als de ‘de facto leider’ van de organisatie na de verdwijning van zijn zus, werd in 2019 gearresteerd en later dat jaar schuldig bevonden aan witwassen en fraude.

Berouw getoond voor daden

Tijdens een recente hoorzitting, waarbij hij een ‘tijdelijk’ vonnis ontving van districtsrechtbankrechter Edgardo Ramos, toonde Ignatov berouw voor zijn daden. Hij erkende de volledige verantwoordelijkheid voor zijn betrokkenheid bij het frauduleuze schema en uitte hoe moeilijk hij het vond om zichzelf in de spiegel aan te kijken. Als onderdeel van zijn vonnis moet Ignatov twee jaar onder gerechtelijk toezicht blijven en $118.000 terugbetalen, het bedrag dat hij verdiende met zijn rol in OneCoin.

Ignatovs vrijlating kwam tot stand na zijn samenwerking met Amerikaanse aanklagers, waarbij hij getuigde tegen Mark Scott, een voormalige advocaat die betrokken was bij het witwassen van geld uit het OneCoin-plan. Scott werd recentelijk veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

OneCoin-schandaal

Het OneCoin-schandaal wordt beschouwd als een van de grootste financiële fraudezaken in de geschiedenis, met honderdduizenden slachtoffers wereldwijd. Ruja Ignatova, de grondlegger van het schema, is sinds 2017 spoorloos verdwenen en staat momenteel op de ‘Ten Most Wanted’-lijst van de FBI. Zij wordt beschuldigd van bankfraude, effectenfraude en witwassen van geld.

OneCoin, gelanceerd in Bulgarije, verkocht zichzelf als de ‘Bitcoin-moordenaar’ en beloofde investeerders onrealistisch hoge rendementen. Het schema functioneerde van 2014 tot 2018 en slaagde erin om wereldwijd $4,4 miljard op te halen voordat het uiteenviel. Karl Sebastian Greenwood, een van de kopstukken van OneCoin, heeft ook een gevangenisstraf van 20 jaar gekregen wegens zijn rol in de fraude en witwaspraktijken.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins