Ripple, xrp
Ripple

Bron onthult: SEC zal vandaag grote aankondiging doen, Ripple schikking?

Rond 4 uur ‘s nachts onthulde journalist Eleanor Terrett een schokkend gerucht. Terrett schreef dat ze van een anonieme bron dicht bij de SEC hoorde dat het Amerikaanse bureau morgen een grote aankondiging zal doen voor de crypto-industrie. Volgens de journalist zou deze aankondiging waarschijnlijk rond 20:00 vandaag plaatsvinden.

Waar zal de aankondiging over gaan?

Mijn SEC-bronnen vertellen me dat ik voorbereid moet zijn op een mogelijk grote aankondiging morgen. Zou het iets te maken kunnen hebben met een Kraken-schikking of is het iets anders?

– Eleanor Terrett

Terrett’s tweet heeft ervoor gezorgd dat er veel geruchten over de betekenis van de aankondiging. Terrett zelf verwees naar een mogelijke schikking die de Amerikaanse beurs Kraken heeft gesloten met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Gisteren werd onthuld dat de Amerikaanse SEC een onderzoek naar Kraken hebben geopend vanwege vermeende overtredingen van de effectenwetten. Volgens Bloomberg bevindt het onderzoek zich in een vergevorderd stadium. Een anonieme bron verklaarde dat er “in de komende dagen” een schikking zou kunnen bereikt worden. Terrett denkt dus aan een schikking tussen Kraken en de SEC, anderen speculeren echter dat het misschien wel een schikking tussen Ripple en de SEC is.

Zou het een schikking tussen Ripple en de SEC kunnen zijn?

In de XRP community is er in ieder geval hoop ontstaan dat Ripple mogelijk een schikking met de SEC heeft bereikt en zo gek is dat idee niet. Beide partijen hebben alle stukken ingediend bij de rechter, en dit is vaak het moment dat er zo’n schikking getroffen wordt.

Ook de recente gedeeltelijke overwinning van LBRY in de zaak tegen de SEC zou ervoor kunnen hebben gezorgd dat de SEC een schikking heeft moeten treffen met Ripple. De SEC moest live op tape toegeven dat verkopen op de secundaire markt geen effectentransacties zijn. Toch blijft het pure speculatie of de aankondiging van de SEC om de zaak van Ripple zal draaien.

Mocht het inderdaad een schikking zijn tussen de SEC en Ripple dan is de kans groot dat de XRP koers flink omhoog schiet.

Ripple nieuws

Waarom de XRP koers binnenkort enorm kan gaan stijgen
Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli