Bitcoin goud
Persbericht

BTC Koers Herpakt Bullish Momentum Door Crypto ETF Inflow – Gaat Bitcoin Stijgen Naar Nieuwe ATH?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


De nieuwe all-time high (ATH) van de Bitcoin staat sinds 14 maart 2024 op $ 73.777, waarmee de coin het vorige record van $ 69.000 ruim heeft overschreden. Als gevolg van deze stijging is de discussie rondom crypto en de ETFs (exchange-traded funds) weer aangewakkerd. Wat is de oorzaak van deze stijging? En wat heeft dit in petto voor de toekomst van de cryptomarkt? 

Hoe komt Bitcoin aan zijn succes?

Ondanks dat de cryptomarkt bekend staat om zijn volatiliteit, krijgt de Bitcoin koers het voor elkaar om te blijven groeien, blijkt uit een rapport van AMBCrypto waarin zij de Thermo Cap ratio onderzochten. Dit wijst er op dat de vraag naar de bekende crypto sterk blijft.  

Daarbij blijft de veiligheid rondom Bitcoin intact, wat samen zorgt voor een versterkt vertrouwen vanuit investeerders in de crypto munt. 

Uit dit rapport blijkt ook dat de verhouding tussen de netwerkwaarde van Bitcoin en het aantal transacties is gedaald. Wat dit precies betekent, is dat de Bitcoin prijzen niet zijn te rechtvaardigen, doordat gebruikers niet genoeg transacties verrichtten. 

In een ander rapport is te zien dat potentiële investeerders wat aan de zijlijn bleven staan, omdat ze het waarschijnlijk nog niet helemaal aandurfde, ze hadden als het ware wat extra overtuiging nodig om hun geld in Bitcoin te steken. Precies op dat moment kwam er goed nieuws. Er kwam een instroom van $ 886 miljoen aan Amerikaanse Bitcoin crypto ETFs op dinsdag 4 juni. 

Bitcoin ETFs goedkeuring, gaat Bitcoin stijgen?

Waarschijnlijk heb je het wel eens voorbij horen komen. De langverwachte goedkeuring van Bitcoin ETFs. Dit zijn beleggingsfondsen die beleggers de mogelijkheid geven om op een hele simpele manier te worden blootgesteld aan crypto, zonder dat ze deze echt hoeven te bezitten. Het heeft in een klap de bull run aangewakkerd, wat zorgde voor hoge stijgingen in de prijs. 

Crypto analist Axel Adler heeft aangegeven dat de ontwikkeling in de prijs van Bitcoin op hogere tijdframes nog niet parabolisch is, zoals te zien in de afbeelding hieronder.

Hij voegde hier aan toe dat in de run van 2017/2018 380 dagen aan constante winst te zien was, op de voet gevolgd door 351 dagen parabolische lijn.

Wanneer dit herhaalt wordt is het mogelijk dat Bitcoin weer een stijgende lijn van 12 maanden zou meemaken. 

Daarbij heeft de Short-Term Holder (STH) Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) ook nog geen piek bereikt. Analisten hebben eerder gezegd dat dit boven de 0,4 moet klimmen om een einde te maken aan de huidige bull run. 

Waar komt de Bitcoin koers stijging vandaan?

Ongetwijfeld hebben de opwindende ontwikkelingen rondom de crypto EFTs voor veel enthousiasme gezorgd in de cryptowereld. Maar wat ook opvalt aan de prijsstijging van Bitcoin is dat hij in vergelijking met andere valuta al een ATH heeft bereikt. Dit is het geval bij de Turkse lira, de Argentijnse en de Filipijnse peso en ook bij de Indiase roepie, om er maar een paar te noemen. 

Hier kunnen we uit concluderen dat de USD een lagere inflatie heeft gezien dan andere valuta’s en dat Bitcoin steeds meer wordt gezien als een inflatiehedge.

De reden dat Bitcoin populairder wordt in tijden van inflatie is, omdat Bitcoin minder snel daalt dan de lokale valuta, waardoor het erg aantrekkelijk wordt voor mensen om hun koopkracht te beschermen door Bitcoin aan te schaffen. 

Om deze redenen kunnen we de conclusie trekken dat het erg waarschijnlijk is dat de Bitcoin koers zal gaan blijven stijgen.

Andere interessante crypto

Mocht je nog op zoek zijn naar ander crypto met potentie op hoge winsten, zijn er twee coins die wij je aanbevelen.

99Bitcoins (99BTC)

99Bitcoins is een erg nieuwe token met een uniek concept. Het project heeft een “Learn-to-Earn” mechanisme geïntroduceerd waarin het mogelijk is om door het maken van verschillende modules alles te leren over de cryptowereld. Wanneer je deze modules afrondt, zul je worden beloond in de vorm van 99BTC, wat het een coin maakt waar veel potentie in zit. 

De token heeft ook een stakingmechanisme, waarmee je gemakkelijk een passief inkomen kunt opbouwen, en biedt exclusieve toegang tot verschillende webinars en beleggingsstrategieën. Het is dan ook niet gek dat deze coin binnen een paar uur al $ 100.000 had opgehaald. 

Nu naar 99Bitcoins

Base Dawgz ($DAWGZ)

Wanneer je echt op zoek bent naar een coin die de ‘next big hit’ kan gaan worden, is Base Dawgz er een om onderzoek naar te doen. De coin is nog maar net nieuw, maar nu al een veelbelovende. Hij is gebouwd op het Base-netwerk, maar heeft multichain functionaliteiten, wat er voor zorgt dat hij een brede groep aan investeerders aanspreekt, omdat je er makkelijk mee kunt handelen voor lage transactiekosten. 

Tijdens zijn succesvolle presale is nu al meer dan $ 300.000 opgehaald, dus mis het niet en doe mee aan deze nieuwe beweging in de cryptowereld. 

Nu naar Base Dawgz


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.