Bitcoin stijgt
Bitcoin

Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin

Na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart kreeg Bitcoin moeite om boven het niveau van 70.000 dollar te blijven. Meermaals viel de koers als een baksteen naar beneden, om vervolgens weer snel op te klimmen.

Nu komen er signalen vanuit de derivatenmarkt die wijzen op een meer stabiele Bitcoin koers, maar waarom eigenlijk?

Stabiele periode op komst voor Bitcoin?

Ondanks de weerstand tussen de 72.000 en 73.000 dollar gebruiken investeerders steeds minder geleend geld om op nieuwe stijgingen van de Bitcoin koers te gokken.

Funding Rates – 8 uur. Bron: CoinGlass

Waar we richting de all-time high van 14 maart enorme pieken zagen in de Funding Rates, beginnen die nu weer te dalen. De Funding Rates zijn de premiums die beleggers betalen om long-posities op Bitcoin te nemen.

Op dit moment lijken er minder mensen met een hefboom te spelen, wat erop wijst dat de huidige koersactie vooral is gedreven door echte vraag naar Bitcoin. Eerder waren het vooral gokkers en speculanten die de koers het laatste tikje omhoog gaven.

Door die enorme hoeveelheid speculatie is de kans op liquidaties ook groter, waardoor de Bitcoin koers op de korte termijn behoorlijke schuivers kan maken.

Amerikaanse inflatie is bullish voor Bitcoin

Hoewel Bitcoin moeite heeft om de grens van 70.000 dollar te bewaken, lijkt het plaatje op de lange termijn juist heel bullish te zijn. De pseudonieme analist Matticus laat op Twitter zijn mening horen over de hoge inflatie en de impact daarvan op de Bitcoin koers.

“3,5% inflatie. De Amerikaanse centrale bank heeft onze economie echt verpest vier jaar geleden. We hebben waarschijnlijk hogere rentes nodig om de inflatie te breken. Het probleem is dat de overheid smeekt om genade, omdat zij hun schuld van 34 biljoen niet meer kunnen betalen”, aldus Matticus.

Matticus gelooft dat de inflatie die we momenteel zien het gevolg is van de enorme monetaire stimuleringen tijdens de COVID-19 pandemie.

Als gevolg daarvan heeft de Amerikaanse centrale bank geen andere keus dan de rente op deze verhoogde niveaus te laten. Dat is zeer pijnlijk voor de Amerikaanse overheid, omdat zij hierdoor steeds meer rente over hun gigantische schuld moeten betalen.

De Amerikaanse overheid zit samen met de centrale bank in een onmogelijke spagaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017