Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Goed nieuws: Verkooprisico voor Bitcoin op laagste niveau van 2024

Investeerders maken geen haast om hun Bitcoin tegen de huidige koersen te verkopen, zelfs nu een deel van de markt weer in de groene cijfers staat. Dat blijkt uit data van CryptoQuant die ons laat zien dat het Bitcoin-verkooprisico momenteel op het laagste niveau sinds begin 2024 ligt.

Weinig kans op verkoopgolven

De afgelopen maanden waren soms behoorlijk volatiel voor Bitcoin. Sinds het bereiken van de all-time high in maart verloren de bulls voorzichtig de controle aan de bears.

Ondanks dat en een paar hele pittige correcties, lijkt er op dit moment nog weinig sprake van echte capitulatie in de markt.

Op basis van de sell-side risk indicator komt CryptoQuant-schijver Axel Adler Jr. tot de conclusie dat het risico op nieuwe correcties momenteel behoorlijk laag is. “Sinds de koerspiek van 73.000 dollar is het aantal mensen dat Bitcoin zou willen verkopen gedaald naar de minima-zone”, aldus Adler Jr.

De minima-zone is het niveau waarop er praktisch geen verkopers in de markt zijn en de koers met relatief weinig weerstand naar boven kan bewegen. Dat is vanaf de bodems aardig gelukt, maar inmiddels krijgt Bitcoin op het niveau van 64.000 dollar natuurlijk behoorlijk wat weerstand.

Het Bitcoin-netwerk is niet dood

Ook gaat Axel Adler in op de gezondheid van het netwerk van Bitcoin. “Als je denkt dat het netwerk dood is, dan heb je het mis. Gemiddeld genereert Bitcoin rond de 571 miljoen dollar in winsten iedere dag, vergeleken met 115 miljoen dollar aan verliezen. Gemiddeld maken investeerders 456 miljoen dollar winst per dag”, zo vertelt Adler.

Dat mensen weer winsten maken, heeft uiteraard te maken met de koersstijgingen van de afgelopen weken en met name sinds de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Ook zogenaamde korte-termijn investeerders mogen eindelijk weer groene cijfers schrijven. Zij kochten hun Bitcoin gemiddeld in voor 62.250 dollar per stuk.

Daarmee hebben zij dus eindelijk weer wat te vieren en zullen zij minder druk voelen om hun Bitcoin te willen verkopen. De Bitcoin koers is immers weer boven het gemiddelde inkoopniveau gekomen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Chinese economie zwalkt: wat betekent dat voor Bitcoin?
Whale uit Satoshi Era ontwaakt: Stokoude Bitcoins mogelijk klaar om verkocht te worden
Groot succes: BlackRock’s Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken $158 miljoen aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen