geld rijk
Bitcoin

Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022

De Bitcoin koers viel sinds het bereiken van zijn all-time high van 73.800 dollar op 14 maart met 23 procent naar beneden. Daarmee heeft het positieve sentiment rondom Bitcoin een gigantische tik moeten verwerken, maar nu is er vanuit verschillende perspectieven weer voorzichtig hoop voor de digitale munt.

Zo is de M2 geldhoeveelheid (het aantal Amerikaanse dollars in het financiële systeem) voor het eerst sinds november 2022 weer aan het groeien.

Bullish signaal voor Bitcoin

Voor het eerst sinds november 2022 is het aantal Amerikaanse dollars in het financiële systeem weer gegroeid ten opzichte van 12 maanden geleden.

Oliver Velez, een professionele handelaar en financieel auteur, is hierdoor extreem bullish over Bitcoin en de rest van de markt.

“Alles wat ik kan zeggen is “riemen vast” en koop nog meer bij. Iedere dip is er eentje om te kopen. Zie correcties als cadeautjes en negeer de doemscenario’s. We zitten nog lang niet aan het einde van de bullmarkt van Bitcoin.”

Velez is niet de enige die heel bullish is door deze ontwikkeling. Ook de populaire InvestAnswers verwacht dat de geldhoeveelheid de komende periode zal exploderen, wat positief is voor de Bitcoin koers.

Opvallend is dat Raoul Pal, een voormalig topbankier die zich nu helemaal op crypto richt, hier in oktober 2023 al over schreef.

“Dit zijn de momenten waarop Bitcoin de rest van de markt achter zich laat en crypto een zwart gat vormt voor al het kapitaal op de markt”, aldus Raoul Pal.

Minder optimisme bij Glassnode

Vanuit het on-chain analysebedrijf Glassnode komt echter data die je als minder optimistisch zou kunnen bestempelen. Zij constateren dat alle cohorts van investeerders de afgelopen periode netto-uitstromen zagen.

Dat betekent in feite dat ieder type Bitcoin-investeerder de afgelopen periode op de verkoopknop drukte.

Dat zorgde de afgelopen weken voor een verhoogde verkoopdruk, die niet opgevangen kon worden omdat er te weinig kopers waren.

Nu lijkt dat voorzichtig om te draaien, maar het is nog veel te vroeg om al van een definitieve overwinning te spreken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten