Amerika, USA, vS
Bitcoin

Bullish voor Bitcoin: Amerikaanse centrale bank klaar om rente te verlagen

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, klom vandaag achter zijn spreekgestoelte tijdens het Jackson Hole symposium. Zijn boodschap was duidelijk. “We zitten niet te wachten op een verdere afkoeling van de arbeidsmarkt.” en “De tijd voor een beleidswijziging is gekomen.”

Waarom is dit bullish voor Bitcoin?

Als er nog enige twijfel over het toekomstige rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank bestond, dan is die nu van tafel gehaald door Fed-voorzitter Jerome Powell. Hij gaf vandaag duidelijk aan dat zijn centrale bank zich ook zorgen maakt over de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt en dat renteverlagingen nodig zijn.

Hoeveel verlagingen we van de Federal Reserve kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Dat hangt van de data af die we de komende weken binnenkrijgen. Onder andere op 6 september staar er bijvoorbeeld een belangrijk arbeidsmarktrapport op het programma.

We gaan nu een nieuwe fase van de markt in en zolang de Amerikaanse economie solide blijft is er in theorie sprake van een bullish scenario voor Bitcoin. Mochten we onverhoopt toch een recessie krijgen, bijvoorbeeld omdat de arbeidsmarkt teveel verzwakt, dan is het waarschijnlijk wel klaar met de bullmarkt.

Wat dat betreft is het extreem belangrijk om de komende weken de macro-economische data in de gaten te blijven houden.

De markt is bullish

Als we naar de reactie op de futuresmarkt kijken, dan is het duidelijk dat mensen hierdoor bullish zijn geworden over het rentepad dat de Federal Reserve wil bewandelen. Waar er gisteren nog een kans van 17,9% kans was op een scenario met 1,25% aan renteverlagingen, ligt die kans nu op 26,6%.

Wat dat betreft is dit een goede uitkomst voor Bitcoin. Misschien nog wel iets beter dan we van tevoren hadden verwacht. Ondanks dat lijkt de koers helaas niet zo bullish te reageren, althans nog niet.

Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat Powell deze waarschuwende woorden over de Amerikaanse arbeidsmarkt niet voor niets uitspreekt. Als de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zich zorgen maakt over een onderdeel van de economie, dan moeten we dat serieus nemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’