Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bullish voor Bitcoin: de Federal Reserve moet NU de rente verlagen

De Bitcoin koers is vanaf de bodem van 53.500 dollar aan een indrukwekkende opmars begonnen in juli. Inmiddels staan we ruim 10.000 dollar hoger en dat lijkt het gevolg van enkele belangrijke macro-economische ontwikkelingen. Bill Dudley, een gerenommeerde columnist van Bloomberg, roept de Federal Reserve op om “nu” te beginnen met het verlagen van de rente.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Wacht niet tot september

“Wachten tot september verhoogt onnodig het risico op een recessie”, zo begint Dudley zijn column. Ook de titel: “Ik ben van mening veranderd. De Fed moet nu de rentes verlagen.” is heel duidelijk.

In theorie is dat bullish voor Bitcoin. Lagere rentes zorgen ervoor dat het eenvoudiger is voor bedrijven en individuen om leningen te krijgen en in dit financiële systeem staat schuldcreatie gelijk aan geldcreatie.

Bitcoin vormt in theorie een beschermingsmiddel tegen geldcreatie, dankzij het door Satoshi Nakamoto geïmplementeerde maximum van 21 miljoen eenheden. Met Bitcoin creëerde Satoshi Nakamoto absolute digitale schaarste. Nog nooit eerder hadden we de beschikking over een asset met een absolute schaarste, die binnen 10 minuten aan de andere kant van de wereld kan zijn.

Nu lijken we richting een periode te gaan waarin de rentes gaan/moeten zakken, zo is de mening van Dudley en dat lijkt dus gunstig voor de Bitcoin koers. Eerder dit jaar zat Dudley nog in het kamp dat de rentes langer op het verhoogde niveau moesten blijven.

“De feiten zijn veranderd, dus ik heb mijn mening veranderd. De Fed moet de rente verlagen en het liefste tijdens de rentevergadering van volgende week”, aldus een duidelijke Dudley.

Volgende week de eerste renteverlaging?

Als de Federal Reserve er komende woensdag voor kiest om de rente te verlagen, dan zou dat in ieder geval voor de markt een behoorlijk verrassing zijn. Vooralsnog ligt de kans volgens de futuresmarkt op 6,7% dat de rente volgende week al met 0,25% zakt naar 5,00%-5,25%.

Verwachtingen rentevergadering 31 juli Federal Reserve. Bron: CME Group

Wat dat betreft zou het een gigantische verrassing zijn als de Federal Reserve volgende week al voor een renteverlaging kiest. Doen ze dat? Dan zien we waarschijnlijk meteen een behoorlijke koersexplosie voor Bitcoin.

Persoonlijk denk ik ook dat het geen verkeerd idee zou zijn om volgende week al de rente te verlagen. Een verlaging van 0,25% gaat de economie niet op zijn kop zetten, maar kan zoals Dudley al zei de kans op een recessie wel verkleinen.

Zeker nu de economie, arbeidsmarkt en de inflatie op een behoorlijk tempo afkoelen, kan het raadzaam zijn om wat eerder te beginnen met het verlagen van de rente. De Federal Reserve heeft immers een reputatie van “laat zijn” en veroorzaakte daarmee veel recessies in het verleden.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 bankiers, fondsmanagers, advocaten en investeerders gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?