Crypto miner
Bitcoin

Bullish voor Bitcoin: Verkoopdruk miners neemt eindelijk af

Bitcoin staat al weken zwaar onder druk, maar als we de data van CryptoQuant mogen geloven kunnen we bijna weer omhoog kijken. Volgens de analisten van het platform zijn de opnames van Bitcoin miners namelijk met 90% gedaald sinds de halving. Dat betekent dat de verkoopdruk van de miners begint te dalen.

Bitcoin miners onder zware druk

Na de halving van april, die de bloksubsidie voor miners met 50% liet dalen, hebben de Bitcoin miners enkele maanden kunnen wennen aan de nieuwe economische realiteit.

Als gevolg van de omzetdaling voor de miners zijn zowel de hashrate als de moeilijkheidsgraad voor het minen van Bitcoin stevig gedaald vanaf de all-time highs.

“Na de Bitcoin halving zijn de beloningen voor miners in tweeën gesneden, waardoor de oudere machines niet meer gebruikt werden”, aldus Crypto Dan op het platform van CryptoQuant.

“Als gevolg daarvan is de activiteit van miners gedaald en begonnen zij hun Bitcoin in OTC-transacties te verkopen om de kosten voor het opereren van hun operaties te dekken”, aldus de analist.

Capitulatie onder de miners

Op basis van de Hash Ribbons lijkt het erop dat de miners in een staat van “capitulatie” zitten. Hiervan is sprake als het 30-daagse bewegende gemiddelde van de hashrate onder het 60-daagse equivalent duikt.

Hoewel dat op zichzelf vaak als koopsignaal wordt behandeld door Bitcoiners, ziet Crypto Dan dit proces alweer omdraaien.

“De huidige status van de markt is dat we de verkoopgolven aan het verteren zijn en dat het aantal miners dat Bitcoin verkoopt in rap tempo daalt. Met andere woorden, de verkoopdruk van miners verzwakt. Als al hun verkoopvolume geabsorbeerd kan worden door de markt, dan creëert dat een situatie waarin de markt weer kan stijgen”, aldus Crypto Dan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren