Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bullish voor Bitcoin: Verkopers lijken uitgeput, wat nu?

De pseudonieme analist Rekt Capital is het bijna tijd voor een bounce of zelfs een duurzaam herstel van de Bitcoin koers. Hij constateert dat we de afgelopen tijd veel verkoopdruk zagen, maar ook dat verkopers dat niet lang meer kunnen volhouden.

Verkopers zijn uitgeput

“De uitputting van verkopers staat waarschijnlijk aan de horizon”, aldus Rekt Capital. Daarmee geeft hij natuurlijk aan dat het een kwestie van tijd is voordat verkopers op de markt uitgeput raken.

Dit gaf Rekt Capital overigens enkele dagen geleden aan. Hiermee lijkt hij gelijk te krijgen, want vandaag staat Bitcoin immers enkele duizenden dollars hoger. Op het moment van schrijven komt de Bitcoin koers binnen op 56.800 dollar, terwijl we enkele uren geleden nog boven de 57.500 dollar handelden.

Wat dat betreft gaat het wellicht weer de goede kant op met de digitale munt.

Om de verkopers uitgeput te maken heeft Bitcoin volgens hem een gigantische volumebar nodig die tot de oranje-zone rijkt. Die hebben we nog niet gehad, waardoor hij denkt dat we voor de echte omkering nog even wat geduld moeten hebben.

Ondanks de correcties denkt Rekt Capital nog altijd dat Bitcoin in een bullmarkt zit. “De geschiedenis leert ons dat Bitcoin op zijn meest nog één jaar heeft in de huidige bullmarkt”, aldus Rekt Capital.

Het gaat de goede kant op

Afgelopen week reageerde de markt nog behoorlijk negatief op data van de Amerikaanse arbeidsmarkt. De crash was niet zo erg als na het banenrapport van 5 augustus, maar de angst sloop ook vorige week even de markt in.

Inmiddels lijkt de rust overigens weer een beetje wedergekeerd.

Waar er vorige week ook heel even werd gerekend op een renteverlaging van 0,50% naar 4,75%-5,00% door de Amerikaanse centrale bank, zet de markt intussen weer in op een renteverlaging van 0,25% tijdens de vergadering van 18 september.

Dat zou een goed teken zijn. Een renteverlaging van 0,50% geeft immers aan dat ook de Federal Reserve zich zorgen begint te maken over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je kunt gebruiken in een bullmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13