crypto crash
Bitcoin

Crypto-analisten waarschuwen: Dit verontrustende signaal kan de Bitcoin koers doen instorten

Als we de analisten van Fairlead Strategies mogen geloven, dan is er momenteel sprake van een gevaarlijk signaal voor Bitcoin. Mocht dat signaal bevestiging krijgen, dan kan dat weleens voor een hele lastige periode zorgen voor de digitale munt, zo is de overtuiging van Fairlead Strategies.

Maar om welk signaal gaat het? En kan dat echt allesbepalend zijn?

Bitcoin is oververhit?

Hoewel het grootste deel van de markt op dit moment angstig en bearish is over de Bitcoin koers, moeten we niet. vergeten dat we sinds de bodem van 15.470 dollar van november 2022 al met 300% zijn gestegen.

Volgens de analisten van Fairlead Strategies is die opwaartse trend nu in gevaar vanwege de zogenaamde Stochastics. De stochastics is een momentum-oscillator uit de technische analyse, die men gebruikt om de huidige koers van een financiële asset te vergelijken met een range van prijzen over een bepaalde periode; bijvoorbeeld 14 dagen, weken of zelfs maanden.

De indicator fluctueert tussen de 0 en 100, waarbij iedere score boden de 80 in principe aangeeft dat een markt oververhit raakt. Er is sprake van gevaar als de oscillator vervolgens onder de score van 80 punten duikt. Dat is volgens de analisten van Fairlead Strategies een duidelijk signaal van het verzwakken van de opwaartse trend.

Nu is de 14-maandse stochastic van Bitcoin onder de 80 punten gedoken. Dat signaal wordt bevestigd als de situatie aan het einde van augustus nog steeds hetzelfde is.

Nog meer slechte signalen voor Bitcoin?

De penibele situatie als het gaat om de 14-maanse stochastic van Bitcoin wordt ondersteund door een meer oppervlakkige MACD histogram (onderkant grafiek) en een vlakke Ichomoku Cloud (blauwe vlak in de grafiek).

Volgens de analist van Fairlead Strategies zorgt dit alles bij elkaar voor een “uitdagend klimaat” voor Bitcoin en de rest van de markt. Daar staat tegenover dat de zaken op macro-economisch vlak juist in het voordeel van Bitcoin beginnen te keren.

De inflatie lijkt eindelijk onderweg naar de gewenste 2,0% terwijl de Amerikaanse economie nog altijd solide oogt en de rentes binnenkort dus omlaag kunnen. Dat zou in theorie positief moeten zijn voor de Bitcoin koers.

Wat dat betreft kan het dus redelijk twee kanten op momenteel. Technische analyse is geen exacte wetenschap, maar ook de macro-economische omstandigheden zijn niet allesbepalend als het over de Bitcoin koers gaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde