Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Burgemeester van Miami: 90% van Bitcoin-mining komt van ‘vervuilende energie’

De Verenigde Staten (VS) zouden de milieuproblemen van Bitcoin-mining moeten aanpakken door hun schone energie te leveren om mininghubs op te zetten, zei burgemeester Francis Suarez.


Bitcoin-mininghubs

Het merendeel van de Bitcoin (BTC) wordt buiten de Verenigde Staten gedolven met ‘vervuilende energie’, beweert de burgemeester van Miami, Francis Suarez. Suarez besprak de milieu-implicaties van Bitcoin-mining in een aflevering van 26 maart van de Unconfirmed-podcast met cryptocurrency-journalist Laura Shin. De burgemeester zei dat de VS om nationale veiligheidsredenen meer Bitcoin zou moeten delven.

“Een deel van het probleem met Bitcoin is dat 90% ervan niet in de Verenigde Staten wordt gedaan. 90% ervan wordt gedaan in landen met vervuilende energie. Dus dat is de reden waarom het als een vervuilende activiteit wordt beschouwd,” zei Suarez. 

De functionaris voerde aan dat de VS deze situatie zouden verbeteren door hun hernieuwbare schone energievoorziening te leveren aan Bitcoin-minecentra en datacentra. “We krijgen kernenergie, dus we hebben schone energie. Een schone energievoorziening die in wezen onbeperkt is,” zei hij. Miami zou een Bitcoin-mininghub kunnen opzetten als onderdeel van dit doel voor nationale veiligheid/milieubehoud, zei Suarez. Hij voegde eraan toe:

“Het zou de cryptogemeenschap ten goede komen als we meer mining zouden doen in de VS omdat we schone energie produceren, zodat die dynamiek zou veranderen en ook in de toekomst zul je zonne-energie en andere soorten schone technologie zien. Naar mijn mening zal technologie Bitcoin-mining efficiënter maken.”

Francis Suarez

Suarez staat bekend als een groot voorstander van de crypto-industrie in de VS en steunt meerdere crypto-initiatieven in Miami. Dit gaat bijvoorbeeld om voorstellen waarmee inwoners van Miami belasting kunnen betalen en salarissen in Bitcoin kunnen ontvangen.


Nieuw hoogtepunt in energieverbruik

Het energieverbruik van Bitcoin is dit jaar enorm gestegen, terwijl Bitcoin nieuwe historische prijsniveaus bereikte. Hierdoor werden de argumenten over de milieuproblemen van de cryptocurrency weer aangehaald. Half maart voerden analisten van Bank of America aan dat Bitcoin een ecologisch rampzalige asset is. Ook beweerden dat de ecologische voetafdruk van het bezit van één BTC gelijk is aan het bezit van 60 auto’s.

Uit gegevens afkomstig van de Bitcoin Energy Consumption Index van Digiconomist blijkt dat het energieverbruik van Bitcoin opnieuw een historisch hoogtepunt op 28 maart bereikte, met een geschat jaarlijks verbruik van circa 89,9 TWh.

 

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten