Bitcoin miner
Bitcoin

Capitulatie miners kan Bitcoin koers doen exploderen

Normaal gesproken zou je verwachten dat een capitulatie van Bitcoin miners niet goed is voor de koers. Willy Woo heeft een andere mening. Hij voorspelt zelfs een gigantische rally als de Bitcoin miners uiteindelijk capituleren en hun Bitcoin moeten verkopen, maar er zit een addertje onder het gras.

Meer pijn en verveling nodig

Om nieuwe koersrecords te bereiken met Bitcoin hebben we volgens Willy Woo eerst meer pijn en verveling nodig. “Het goede nieuws is dat miners capituleren en wanneer dat klaar is, dan eindigt dat eigenlijk altijd met een gigantische rally”, aldus Willy Woo.

Hij baseert zich hierbij op de zogenaamde Hash Ribbons, die perioden identificeren waarin Bitcoin miners stress ervaren en mogelijk capituleren.

Volgens Woo blijft de Bitcoin koers corrigeren, totdat het volume van de hashmarkt weer oppikt.

Meer liquidaties nodig

Verder zijn er volgens Willy Woo meer liquidaties nodig voor Bitcoin om een volgende stap richting nieuwe all-time highs te zetten.

Er zijn op dit moment gigantisch veel handelaren die met shorts tegen de Bitcoin koers wedden. “We hebben een solide hoeveelheid liquidaties nodig, voordat we groen licht krijgen voor nieuwe bullish activiteit”, aldus Willy Woo.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 65.800 dollar en lijkt de bodem gevonden. Helaas hebben we dat eerder gedacht tijdens deze cyclus. Wat dat betreft moeten we nog maar zien of de koers van 64.000 dollar inderdaad de bodem was voor de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers