Altcoin, Cardano

Cardano (ADA) prijs kan stijgen naar dit niveau

Investeerders zijn weer bullish over Cardano nu de aanhoudende neerwaartse trend van de afgelopen weken gebroken is. ADA ontving sterke ondersteuning rond de $1 en is vanaf door omhoog gebounced. Omdat ADA uit een belangrijk technisch patroon is gebroken ligt de prijs op het moment van schrijven rond de $1,21.


Cardano kan spoedig $1,35 bereiken

Cardano’s neerwaartse trend leidde tot de vorming van een falling wedge-patroon. Dit is een Bullish-patroon dat ontstaat na een aanzienlijke opwaartse prijsactie. Na de prijsstijging zie je dan een dalende trend die aanhoudt totdat de bulls klaar zijn om weer in te stappen. Een uitbraak vindt plaats wanneer de prijs door de bovenste trendlijn doorbreekt.

Om te berekenen tot hoever de prijs tijdens zo’n uitbraak kan stijgen wordt het verschil tussen het hoogste en laagste punt van het patroon gemeten. In dit geval was dat 21% wat betekent dat de Cardano koers op korte termijn kan stijgen tot $1,35.

ADA breekt uit een falling wedge – Bron: Tradingview

Ook de RSI ziet er positief uit nu het zich niet meer in het oversoldgebied bevindt. Al met al ziet het er positief uit voor ADA investeerders. Wel moet gezegd worden dat het belangrijk is dat er geen tweede Bitcoin correctie plaatsvindt. Dit zou de winsten van Cardano namelijk teniet kunnen doen.