Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Cardano is klaar voor prijsstijging terwijl DEX Public Testnet live gaat

Het op Cardano gebaseerde AMM-protocol SundaeSwap kondigt de lancering aan van zijn openbare testnet. Het protocol is nu open voor gebruikers om uit te proberen en bugs te rapporteren. 


SundaeSwap lanceert testnet

SundaeSwap, een geautomatiseerd market maker (AMM)-protocol, gemaakt op Cardano, heeft onlangs zijn openbare testnet gelanceerd. 

Voor de lancering benadrukte het SundaeSwap-team dat het testnet het DeFi-protocol op verschillende manieren zou helpen. Het belangrijkste is dat het zou helpen om eventuele bugs te identificeren die zullen optreden als ze door duizenden gebruikers tegelijk worden gebruikt. Het zal ook helpen bij het identificeren van onverwachte situaties die zich voor het gloednieuwe platform kunnen voordoen. Om informatie te verzamelen over bugs die gebruikers tegenkomen, is er een formulier dat testers kunnen invullen.

Bovendien benadrukt SundaeSwap dat het testnet een veilige plaats zal bieden voor potentiële gebruikers van het platform om de ins en outs van het gebruik van het nieuwe protocol te leren. Het testnet laat het protocol ook geleidelijk pool-operators in het spel brengen en stelt het platform in staat zijn parameters naar wens aan te passen.


IOHK blijft Cardano-projecten ondersteunen

SundaeSwap is een van de meest gehypte projecten op het Cardano netwerk. Voordat ze aankondigden dat het testnet live ging, verklaarde IOHK dat het uitkeek naar de lancering. Ook werkte het al samen met het team om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

IOHK legde uit dat het testnet bedoeld is om het Cardano-netwerk aan een stresstest te onderwerpen. Zo kan het “de huidige netwerkparameterinstellingen controleren en analyseren”. Het adviseert gebruikers om congestie en bugs op het testnet te verwachten. Maar verzekert dat alle bugs en problemen die op het testnet verschijnen, snel worden opgelost voordat de tijd voor het mainnet aanbreekt.

Cardano heeft ook verklaard dat het zich inzet om geleidelijk aan verder te gaan met het uitbouwen van de blockchain. Het netwerk staat bekend om zijn methodische aanpak bij het introduceren van nieuwe functies om fouten te voorkomen. Cardano benadrukte echter ook flexibiliteit en hoge veerkracht als enkele van zijn fundamentele principes.


Andere langverwachte projecten worden gebouwd op Cardano

Het Cardano-ecosysteem is klaar voor een explosie van projecten die er in de toekomst op zullen starten. Dit is aangetoond in de toenemende on-chain-activiteit die werd gekenmerkt door de blockchain die 1 miljoen delegators van de stake pool overschreed. 

In november was Cardano de derde meest actief ontwikkelde blockchain met 118 GitHub-commits voor het netwerk. Enkele van de projecten waar op dit moment lang naar wordt uitgekeken, zijn onder meer Ardana, een gedecentraliseerde stablecoin-hub die de nodige DeFi-mogelijkheden naar het Cardano-netwerk zal brengen. Empawa, dat wordt beschreven als een RealFi-project, wordt ook gefactureerd als een ander spannend project dat wordt gebouwd op de grootste PoS-blockchain. 

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $1,45. Dat is 14 procent hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten