Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

Cardano-netwerk beleeft recordactiviteit: Is een ADA koers van $1 binnen bereik?

Het gebruik van het Cardano (ADA) netwerk is aanzienlijk toegenomen, zoals blijkt uit recente on-chain gegevens. Er is een opmerkelijke stijging in het aantal actieve wallets op het netwerk, waardoor het huidige gebruiksniveau het hoogste is dat in het afgelopen jaar is geregistreerd.

Tegelijkertijd neemt de activiteit van whales ook toe. Dit duidt op een groeiende interesse van groot vermogende beleggers.

600.000 actieve wallets op Cardano

Via het socialemediaplatform X deelt Danogo, een decentrale exchange (DEX) binnen het Cardano-netwerk, belangrijke inzichten uit een recent rapport. Dit rapport benadrukt een opmerkelijke toename in het aantal actieve gebruikers op het netwerk.

Volgens de gegevens heeft het Cardano-netwerk recentelijk een piek bereikt met 600.000 actieve gebruikers binnen een periode van 30 dagen, wat een record is voor dit jaar. De vorige keer dat vergelijkbare gebruikersaantallen werden waargenomen was rond april van het voorgaande jaar.

Daarmee is het gebruik van het Cardano netwerk in de afgelopen maanden verdubbeld. Ter vergelijking: in september van het vorige jaar noteerde het project nog minder dan 300.000 actieve wallets binnen een tijdsbestek van 30 dagen.

Deze groei is een bemoedigend teken voor het netwerk. Naarmate meer mensen gebruikmaken van Cardano, neemt de vraag naar ADA, de onderliggende cryptomunt, toe. Dit heeft het potentieel om op de lange termijn bij te dragen aan een prijsstijging van de altcoin.

Is een doorbraak tot boven de $1 haalbaar voor ADA?

De toename van gebruikers op het Cardano-netwerk wordt gezien als een gunstige indicator voor de prijsontwikkeling. Daarnaast is er een opvallende stijging in de activiteit van whales op het netwerk; afgelopen week werden er meer dan 6.800 whale transacties waargenomen binnen 24 uur. Deze transacties, elk met een waarde van meer dan $100.000, onderstrepen een groeiende interesse van whales.

Al deze ontwikkelingen spelen een cruciale rol in de potentie van Cardano om de $1-grens te doorbreken. Momenteel ondervindt de altcoin aanzienlijke weerstand op de $0,70 mark, gevolgd door het $0,80 prijsniveau. Als de munt deze weerstanden overwint, lijkt het bereiken van het $1 prijsniveau bijna onvermijdelijk.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Cardano of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 6 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Volgens oprichter Hoskinson is Cardano een must-have voor iedereen
Cardano (ADA) in de lift: Groei en vernieuwing trekken aandacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving