hoskinson
Regulatie

Cardano oprichter bezorgd over verborgen agenda achter SEC rechtszaak

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, uit zijn ongerustheid over de rechtszaak die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen Binance. Hoskinson benadrukt de bedreigingen voor financiële vrijheid die hieruit voortvloeien. Daarnaast oppert hij de mogelijkheid dat de SEC deze actie onderneemt met de intentie om een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) te bevorderen en te implementeren.

Overheid wil meer controle over mensen

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft onlangs zijn zorgen geuit over de aanklacht van de regelgevende autoriteiten tegen Binance en haar CEO, Changpeng Zhao. Hoskinson wijst op wat hij als een mogelijke bedreiging ziet voor de toekomst van cryptocurrencies in de Verenigde Staten.

Hoskinson deelde zijn gedachten via een reeks tweets, waarin hij het begrip “chokepoint 2.0” naar voren bracht. Hiermee bedoelde hij de potentiële gevolgen die deze ontwikkelingen kunnen hebben voor de financiële vrijheid.

De omvangrijke aanklacht, die maar liefst 136 pagina’s telt, was een ander belangrijk aandachtspunt voor Hoskinson. Hij opperde de mogelijkheid dat dit onderdeel zou kunnen zijn van een groter, strategisch plan om een grotere greep te krijgen op het financiële leven van mensen.

Ik ben momenteel de uitgebreide aanklacht van de SEC aan het doornemen, die meer dan 130 pagina’s telt. Het komt op mij over als de recentste poging in een serie van acties gericht op de implementatie van ‘chokepoint 2.0’ in de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat het uiteindelijke doel is om een Central Bank Digital Currency (CBDC) in te voeren die gebaseerd is op een bepaalde agenda, in samenwerking met een select aantal banken, waarbij een end-to-end controle gerealiseerd wordt…

– Hoskinson

De SEC heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen Binance en Coinbase. Dit heeft het gedaan omdat de beurzen volgens hen schuldig zijn van het toestaan van handel in tokens die de toezichthouder beschreef als niet-geregistreerde effecten.

Hoskinson’s bezorgdheid over de rechtszaak tegen Binance

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft zijn zorgen geuit over de bedoelingen achter de rechtszaak van de SEC tegen Binance. Hij is van mening dat het einddoel de creatie van een door de centrale bank ondersteunde digitale munteenheid (CBDC) is. Deze CBDC zou specifiek worden afgestemd op een selecte groep invloedrijke banken, waardoor deze instanties volledige controle krijgen over de financiële activiteiten van individuen.

Volgens Hoskinson overstijgt deze regelgevende actie een eenvoudig debat. Hij ziet het als een filosofisch conflict over het bestaan en de fundamentele principes van cryptocurrencies.

Hij stelt dat een selecte groep niet-gekozen individuen bepaalde concepten, zoals zelf-soevereiniteit, wallet-eigendom en economische macht, ontoereikend heeft bevonden voor de massa. Hij meent dat deze privileges bedoeld zijn om te worden geconcentreerd in de handen van enkele bevoorrechte mensen.

Hoskinson wijst op de voortdurende strijd tussen vrijheid en autoritarisme. Hij benadrukt dat de huidige situatie een weerspiegeling is van een blijvende worsteling tussen verschillende actoren, technologie en retoriek.

Tegelijkertijd ziet Hoskinson deze specifieke situatie ook als een kans voor de crypto-industrie. Hij stelt dat de industrie kan samenkomen en een uniforme reeks regels en richtlijnen kan opstellen om te voorkomen dat de Verenigde Staten afglijden naar een dystopische staat à la George Orwell’s “1984”.

Dezelfde bezorgdheid werd vorig jaar uitgesproken door de Amerikaanse congreskandidaat January Walker. Walker benadrukte het belang van solidariteit en drong er bij de gehele cryptogemeenschap op aan om Ripple te steunen. Ze waarschuwde dat wat er met XRP gebeurt, ook met andere digitale assets kan gebeuren in de toekomst.

Regulatie nieuws

FBI waarschuwt Amerikanen tegen ongeregistreerde cryptodiensten
Amerikaanse toezichthouder start rechtszaak tegen cryptobedrijf wegens miljoenenfraude
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?